Timpul.md

Actualitate 2 Martie 2015 | 18:29

Air Moldova a suspendat zborurile spre București

Compania națională Air Moldova, cel mai mare operator aerian de pe piaţa de transport de călători din Republica Moldova și-a suspendat zborurile spre București. Din 1 martie, pasagerii pot ajunge totuşi la destinație cu o altă companie aeriană. Air Moldova a operat ultimul zbor spre București, la 28 februarie 2015.

Cetățenii care își doresc să ajungă la București, pot zbura, din martie, cu un avion al companiei aeriene din România, Tarom. Potrivit reprezentanților Air Moldova, cursa Chișinău-București a fost suspendată din lipsă de călători. Spre exemplu, în timp ce în zona check-in pentru cursa Chișinău-București, operată de Air Moldova, vineri seara puteai vedea doar câțiva oameni la coadă, în imediata apropiere, câteva zeci de moldoveni așteptau să fie înregistrați pentru cursa Chișinău-Bologna, un zbor al companiei naționale.

Compania aeriană de stat Air Moldova a fost fondată prin decret prezidenţial la 12 ianuarie 1993. Aeroportul de bază al companiei este Aeroportul Internaţional Chişinău. În prezent, Air Moldova operează zboruri regulate spre 22 destinaţii: Atena, Barcelona, Bologna, Verona, Kiev, Larnaca, Lisabona, Londra, Madrid, Milano, Moscova, Nijnevartovsk, Paris, Roma, Sankt-Petersburg, Istanbul, Frankfurt, Veneţia. Sunt și cursele sezoniere - Antalya, Dublin, Soci şi Surgut. Circa 50 la sută din fluxul aerian de pasageri, înregistrat pe piața moldovenească, îi revine companiei Air Moldova.

Sursa: rfi.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus