Timpul.md

Frumusețe 28 Septembrie 2021 | 00:08

Ajută-ţi călcâiele să devină catifelate

Călcâiele şi degetele de la picioare sunt cele mai predispuse la apariţia crăpăturilor, pentru că pe ele se exercită cea mai mare presiune a corpului, favorizând extinderea lor spre exteriorul tălpilor. Printre cauzele care determină apariţia fisurilor se numără statul foarte mult în picioare, mersul pe jos, obezitatea care forţează călcâiul, încălţămintea decupată la spate şi din materiale de proastă calitate, vârsta, lipsa de vitamine şi minerale, folosirea exagerată a apei fierbinţi, glandele sudoripare inactive, dar şi probleme de sănătate, precum diabetul sau afecţiuni ale tiroidei.

Iată ce trebuie să facem pentru a trata, acasă, pielea crăpată de pe călcâie:

1. În fiecare seară facem o baie prelungită pentru relaxare. Spre finalul băii, după ce pielea este destul de moale, putem folosi o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte de pe călcâie. Mişcarea de curățare trebuie să fie una uşoară, fără a răni ţesuturile. După această procedură, masează călcâiele cu margarină sau ulei de gătit şi acoperă picioarele cu nişte şosete groase până dimineaţă.

2. În timp ce te uiţi la televizor poţi să faci o baie cu apă caldă amestecată cu săpun şi oţet. Acesta este un bun tratament pentru a preveni uscarea călcâielor. Ţine picioarele timp de 15-20 de minute în această compoziţie, apoi aplică o lingură de vaselină cu zeamă de lămâie şi masează părţile cu probleme.

3. Pentru ca pielea de pe călcâie să devină catifelată, poţi să îţi faci o mască de banane. Foloseşte o banană coaptă pe zona afectată timp de 10 minute şi apoi îndepărteaz-o cu apă caldă.

4. O dată pe săptămână ţine picioarele timp de 20 de minute în zeamă de lămâie şi urmează acest tratament până ajungi la rezultatul dorit.

5. Foloseşte un amestec de apă de trandafiri cu glicerină pentru catifelarea călcâielor.

6. Foarte important este să măreşti consumul de calciu, fier şi Omega-3 pentru a preveni uscarea şi crăparea călcâielor.

Timpul 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus