Timpul.md

Moldova 9 Aprilie 2013 | 11:27

Al. Tănase: „Termenul de desemnare a premierului trebuie să fie utilizat cu bună-credință”

Președintele Curtii Constituționale, Alexandru Tănase, a explicat ce înseamnă sintagma „termen rezonabil” pentru desemnarea premierului. 

“În linii mari, sigur că există un termen rezonabil. Este o perioadă folosită cu bună-credință care este necesară pentru anumite proceduri tehnice. S-a exagerat în cazul alegerii șefului statului, atunci când s-a interpretat termenul de două luni. Însă în cazul guvernului este altceva, deoarece executivul are mai multe responsabilități. Constituția nu impune sancțiuni. Se porneste de la prezumția bunei-credințe”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii În Profunzime

Cu toate acestea, guvernul în exercițiu trebuie să activeze o perioada cât mai scurtă de timp, deoarece competențele îi sunt limitate. “Guvernul acum nu poate să aibă acțiuni pe plan extern, nu poate funcționa la capacitate maximă, este limitat, deoarece se află în perioada de exercițiu. Guvernul acum administrează doar pe interior. Aceasta situație însă nu poate fi perpetuată la nesfârșit pe un an sau jumatate. Președintele trebuie sa purceadă la rezolvarea crizei”, consideră Alexandru Tanase.

Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus