Actualitate

Al cincilea protest antiguvernamental: Simpatizanţii opoziţiei au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului

Un grup de simpatizanţi ai Platformei civice Dreptate şi Adevăr au venit în faţa Parlamentului de la Chişinău. Unii protestatari s-au îmbrâncit cu forţele de ordine încercând să pătrundă în instituţie.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat duminică în centrul Chişinăului, acesta fiind al cincilea protest antiguvernamental din cadrul seriei iniţiate pe 6 septembrie.

Mii de oameni au participat, în ultimele săptămâni, la mitinguri de protest organizate la Chişinău de Platforma Dreptate şi Adevăr. Manifestanţii cer demisia preşedintelui Nicolae Timofti, a Guvernului Valeriu Streleţ şi alegeri parlamentare anticipate. În plus, manifestanţii cer găsirea vinovaţilor în cazul devalizării a trei bănci, de unde a dispărut suma de 1 miliard de dolari.

Protestatari proruşi au blocat, de sâmbătă dimineaţă, circulaţia în centrul Chişinăului, instalând corturi pe bulevardul Ştefan cel Mare. Simpatizanţii Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru au blocat circulaţia pe bulevardul Stefan cel Mare pe o distanţă de câteva sute de metri.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *