Actualitate

Alegatorii sustin programul si echipa PLDM

Liliana Palihovici, profesor, Academia de Dezvoltare Educationala

Intalnirile cu alegatorii, indeosebi cu cei din zona rurala, au demonstrat ca intre rapoartele triumfaliste ale propagandei comuniste despre statul social si viata reala a oamenilor simpli este o prapastie. Saracie, disperare, copii abandonati, subnutritie, boli infectioase demult disparute in Europa caracterizeaza raiul construit de comunisti.

Programul PLDM „Protectia sociala – pentru o familie puternica si o batranete asigurata” a fost sprijinit de alegatori, deoarece nu este declarativ si se bazeaza pe proiecte si calcule economice exacte. Chiar din primul an de guvernare a PLDM, cetatenii vor resimti efectele benefice ale politicilor sociale promovate de liberal-democrati si treptat ne vom indeparta de saracia care nu caracterizeaza tarile de pe continentul nostru.

 

Alexandru Tanase, prim-vicepresedinte al PLDM, jurist, avocat

Programul PLDM se bazeaza pe cunostintele si experienta sutelor de specialisti, care cunosc ce inseamna un stat de drept autentic. Am avut sute de intalniri cu oameni din diferite localitati si m-am bucurat sa vad interesul si simpatia lor pentru programul si echipa PLDM. Cetatenii sunt setosi de dreptate, vor sa fie aparati de abuzuri si faradelegi. Societatea si-a pierdut increderea in justitie, pentru ca aceasta a fost subordonata clasei politice de la putere. Noi vom schimba aceasta situatie, vom elimina din sistemul judecatoresc, procuratura si organele de urmarire penala persoanele care s-au compromis, fabricand dosare penale la comanda si vom promova in justitie cadre tinere, profesioniste, necontaminate de virusul coruptiei. Cetatenii isi pun toata nadejdea in echipa noastra si noi ne vom onora pe deplin increderea ce ni se acorda.

 

 

 

Iurie ?ap, primarul orasului Floresti

Actuala campanie electorala a demonstrat ce fel de administratie NU trebuie sa avem. Comunistii au utilizat ilegal si din plin resursele administrative si au fraudat deja scrutinul electoral. PLDM vine la guvernare cu un program de reforma institutionala care sa modernizeze atat administratia publica centrala, cat si pe cea locala. Sistemul european bazat pe separatia stricta a puterilor si pe un grad inalt de descentralizare trebuie introdus cat se poate de rapid, iar beneficiarul acestor transformari va fi cetateanul de rand, astazi ostatic al birocratiei comuniste. Dar in primul rand trebuie schimbata mentalitatea majoritatii functionarilor, care odata si odata trebuie sa inteleaga ca sunt mandatati de cetatean si au salarii din impozitele lui. Alegatorii saluta propunerile liberal –democratilor si voteaza masiv Stejarul.

 

 

Veaceslav Negruta,
economist, expert in economie si finante

M-am intalnit cu mii de cetateni, care nu mai suporta saracia si mizeria din Republica Moldova. Oamenii vad clar diferenta intre ceea ce arata „Moldova 1” sau alte mijloace mass-media servile puterii si realitatea trista – economie ruinata, lipsa locurilor de munca, preturi care cresc mult mai repede decat capacitatea de cumparare, indiferenta guvernarii fata de problemele cetateanului. Sunt convins ca lumea este mult mai desteapta decat cred guvernantii comunisti. Oferta si Programul PLDM de depasire a impasului economic, dar si echipa competenta au sustinere totala din partea populatiei. Punem accent pe relansarea economiei prin dezvoltarea si sustinerea antreprenoriatului, intreprinderilor mici si mijlocii, fapt ce ne va permite crearea de sute de mii de locuri de munca. Iar banii publici vor fi administrati corect, transparent si echitabil. Sunt convins, la 5 aprilie Stejarul va fi alegerea preferata a tuturor concetatenilor nostri, indiferent de faptul daca sunt in tara sau peste hotare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *