Actualitate

Alegatorii sustin programul si echipa PLDM

Mihai Godea, prim-vicepresedinte PLDM

Problema reintegrarii tarii a fost discutata pe larg in aceasta campanie electorala si oamenii inteleg ca fara solutionarea conflictului transnistrean este foarte dificila dezvoltarea tarii si integrarea ei in Uniunea Europeana. Voronin a promis acum opt ani sa rezolve conflictul in termeni restransi, dar situatia astazi e mai departe de rezolvare decat la momentul venirii comunistilor la putere.

Programul PLDM prevede solutionarea conflictului prin retragerea neconditionata a trupelor rusesti, transformarea misiunii militare tripartite de mentinere a pacii in una civila internationala si implicarea directa a UE si ONU in administrarea si solutionarea definitiva a diferendului transnistrean. Astfel se va produce reintegrarea regiunii din stanga Nistrului in spatiul economic, politic, social si cultural al tarii, avand la baza Constitutia Republicii Moldova si legea privind principiile reglementarii conflictului.
Vreau sa afirm cu tarie ca cetatenii sustin acest program simplu, eficient si novator si vor vota cu siguranta Stejarul.

 

Calin Vieru, om de afaceri

Am avut foarte multe intalniri cu alegatorii si, va spun sincer, am aflat pe parcurs si unele lucruri despre care nu banuiam, am auzit lucruri coplesitoare. O femeie in varsta, disperata de viata insuportabil de grea, a rostit o fraza plina de tragism: as muri, dar moartea nu vine. Exista o opinie generala ca lucrurile nu mai pot merge pe vechi si ca transformarile trebuie sa fie radicale. Oamenii nu mai vor sa paraseasca tara si copiii in cautarea unui loc de munca, pensionarii inteleg ca majorarile neinsemnate ale pensiilor nu pot acoperi cresterea preturilor, iar tineretul vrea libertate si perspective clare. Toata lumea vrea sa fie informata obiectiv de o presa libera, iar justitia sa-i faca si cetateanului simplu dreptate. A devenit evident ca regimul Voronin nu poate oferi toate acestea si ca a venit timpul unor politicieni tineri, pragmatici si adevarati profesionisti. Mai simplu vorbind, a venit timpul sa fim in rand cu lumea. Sperantele in echipa PLDM sunt foarte mari si noi avem datoria sa nu dezamagim electoratul.

 

Iurie Leanca, diplomat

Pe parcursul a opt ani de aflare la putere, guvernarea comunista a promovat o politica externa confuza si defectuoasa. Prin deteriorarea relatiilor cu vecinii nostri, mimarea politicii de integrare europeana, pierderea credibilitatii in raport cu partenerii externi guvernul a prejudiciat grav interesele nationale ale Republicii Moldova. Cu tot atasamentul declarat fata de valorile democratice, in realitate guvernul comunist a aplicat fata de propriii cetateni practici care vin din trecutul totalitar si nu din realitatile europene. In acest sens, e suficient sa ne referim doar la recenta interdictie impusa atat propriilor cetateni, cat si celor cu pasapoarte europene de a trece frontiera tarii. Dupa alegeri ne va reveni misiunea complexa sa promovam o politica externa responsabila in beneficiul Republicii Moldova si al cetatenilor sai, transformand obiectivul de integrare europeana intr-o preocupare constanta a politicii noastre interne si externe. La intalnirile electorale m-am convins ca cetatenii sprijina abordarea pragmatica si constructiva a PLDM in materie de politica externa si au toata increderea in capacitatea liberal-democratilor de a ancora Republica Moldova intr-un spatiu al stabilitatii si prosperitatii.

 

Ghenadie Ciobanu, presedintele Uniunii Compozitorilor din R. Moldova

Lumea a inteles ca e nevoie de trecut de la caravelele rosii la o constructie culturala autentica. Nu poti sa te afli in centrul Europei, sa vorbesti la nesfarsit despre integrare europeana si sa substitui cultura cu kitsch propagandistic de cel mai prost gust. Programul PLDM, alcatuit de specialisti notorii in domeniu, prevede relansarea culturii si identificarea unui echilibru armonios dintre traditie si modernitate. Vom adopta o lege care va ridica substantial rolul uniunilor de creatie, vom aproba statutul artistului si ne vom ocupa in cel mai serios mod de cadre si infrastructura. Si, bineinteles, alocarile din bugetul de stat pentru cultura trebuie cel putin dublate. Am avut numeroase intalniri cu oamenii de cultura si am gasit intelegere deplina pentru obiectivele PLDM.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *