Timpul.md

Internațional 3 Aprilie 2017 | 08:10

Alegeri legislative în Armenia: Partidul de guvernământ, pe primul loc (sondaj la ieșirea de la urne)

Partidul Republican din Armenia, aflat la guvernare, a obținut 46 % din voturi la alegerile legislative care au avut loc duminică, indică un sondaj realizat la ieșirea de la urne, transmit Reuters și AFP. 

Potrivit sondajului, efectuat de Baltic Surveys/The Gallup Organization și difuzat de televiziunea armeană, coaliția opoziției condusă de către cel mai bogat om al țării, Gagik Tsarukyan, a câștigat 25 % din sufragii.

Este vorba de primele alegeri legislative după o controversată reformă constituțională, destinată să introducă un regim parlamentar în Armenia, țară cu o populație de 2,9 milioane de locuitori.

Scrutinul, monitorizat de observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), reprezintă un test important de democrație într-o țară unde nu a avut loc niciodată un transfer de putere către opoziție printr-un proces electoral.

În total, cinci partide și patru coaliții s-au aflat în cursa pentru cele 101 locuri ale parlamentului. În cadrul acestui scrutin proporțional, un partid trebuie să obțină 5 % din voturi pentru a fi reprezentat în parlament, în timp ce o coaliție trebuie să câștige cel puțin 7 %.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus