Timpul.md

Actualitate 26 Mai 2018 | 13:26

ALEGERI LOCALE 2018: În turul doi al alegerilor din capitală se menține mesajul geopolitic, opinie

În turul doi al alegerilor locale din municipiul Chișinău se pedalează în continuare pe mesajul geopolitic. Aceasta deși capitala nu are nevoie de geopolitică, în fruntea Chișinăului trebuie să fie un manager iscusit care să soluționeze problemele municipalității. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Jurnalistul Valeriu Demidețkii este de părere că funcția de manager al orașului nu este una politică. Un manager trebuie să vină cu o echipă și să salveze orașul. Cu toate acestea, potrivit lui, în turul doi se menține mesajul geopolitic, chiar dacă acesta nu are nicio importanță pentru viitorul capitalei.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea consideră că Andrei Năstase apelează la geopolitică în discursul său electoral pentru că nu are alte argumente pentru a-i convinge pe alegători. „Noi avem așa informație potrivit căreia consultanții lui Andrei Năstase recunosc că el nu are argumente nici pentru lupta împotriva corupției, nici în ce privește problemele manageriale. El a fost atras în acest discurs geopolitic de către consultanții săi”, spune Vlad Batrîncea. În opinia parlamentarului, electoratul pro-european este sătul de așteptările pe care le are și nu este satisfăcut, încât pentru Andrei Năstase calea geopoliticii nu este cea mai bună alegere. „El nu va putea convinge acest electorat că el reprezintă viitorul luminos”, a adăugat politicianul.

Analistul Cornel Ciurea consideră că pentru Andrei Năstase cel mai important nu este soluționarea problemelor Chișinăului, dar de a crea o platformă pentru a lupta cu puterea centrală. „Aceasta este chintesența lui politică”, a declarat analistul. Potrivit lui, candidatul PPDA are o rezervă mai mare de mobilizare a alegătorilor în turul doi. Totodată, electoratul Silviei Radu va decide cine va învinge în acest duel și de partea cui va fi, acela va câștiga Primăria. „Totuși, eu cred că pentru electoratul Silviei Radu este important primul mesaj – problemele orașului”, a afirmat Cornel Ciurea. În opinia analistului, încă sunt mulți oameni indeciși și în această perioadă de până la turul doi se vor decide multe.

Turul doi de scrutin în municipiul Chișinău va avea loc pe 3 iunie.

Sursa: Ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus