Externe

Alegeri parlamentare anticipate în Serbia

SerbiaBirourile de vot s-au deschis la ora locală 07:00 și se vor închide la 20:00 (05:00-18:00 GMT).

Prim-ministrul de centru dreapta, Aleksandr Vucic, a cărui formațiune este cotată cu prima șansă în acest scrutin, a făcut apel către sârbi să întoarcă spatele "anilor negri" și să ofere țării un viitor european.

În încheierea campaniei sale, joi, liderul Partidului Progresist Sârb (SNS), creditat în sondaje cu aproximativ 50% din intențiile de vot, care ar asigura acestei formațiuni o majoritate covârșitoare în legislativul de 250 de locuri, i-a îndemnat pe sârbi să voteze pentru "viitor".

"O Serbie respectabilă, modernă și diferită trebuie să învingă Serbia trecutului", a declarat Vucic, care a convocat alegeri parlamentare anticipate pe motiv că dorește un mandat complet de patru ani pentru a continua negocierile de aderare la UE, începute în decembrie.

În tabăra opoziției slabe este de așteptat un viraj brusc spre dreapta, iar, conform sondajelor, două partide extremiste ar putea să obțină cel puțin 5% din sufragii și să ajungă în parlament. potrivit DPA.

Primele rezultate preliminare ale votului vor fi anunțate duminică seara, iar rezultatele finale ar urma să fie făcute publice nu mai târziu de 96 de ore de la încheierea votării, adică la 28 aprilie, ora locală 20:00.Scrutinul din Serbia este monitorizat de 1687 de observatori interni și de către 196 de observatori străini.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *