Actualitate

ALERTĂ /// Rusia trimite semnale de război către NATO

Lansarea rachetei navă-navă Kalibr în acest sector reprezintă o demonstrație de forță a Rusiei într-un spaţiu aeronaval contestat, vital pentru Ucraina, dar şi frontieră nerecunoscută a Zonelor Economice Exclusive (ZEE) ale Rusiei şi României, respectiv NATO.

Moscova și-a intensificat activităţile militare în spaţiul aeronaval nord-vestic, în regiunile vecine cu Transnistria, Crimeea, Ucraina, cu războiul din Donbas, iar lansarea rachetei Kalibr depășește un prag în înfruntarea dintre Ucraina şi Rusia.

Flota Mării Negre a Federaţiei Ruse a anunţat că fregata „Amiral Grigorevici” a lansat o rachetă navă-navă Kalibr „într-un poligon maritim din Marea Neagră” în cadrul „pregătirii de luptă planificate”.

Aceasta este prima lansare de rachetă Kalibr de pe o platformă navală. Racheta şi-a atins ţinta, „o navă a unui ipotetic inamic”, situată la o distanţă de 80 km, succesul fiind înregistrat de drone şi prezentat public.

În prealabil, „poligonul maritim” fusese închis pentru circulaţia navelor pentru 24 de ore. Un total de 11 nave ruseşti au fost implicate în asigurarea siguranţei sectorului.

Racheta navă-navă Kalibr SS-N-27 este cea mai modernă rachetă anti-navă rusească, parte a unui complex de rachete sea-skimming care zboară la înălţime mică precisă, care pot atinge, pe ultima porţiune a traiectoriei, viteze supersonice. Racheta poate fi lansată de pe platforme navale, submarine şi avioane.

Kalibr SS-N-27 are o rază de acţiune, funcţie de platforma de lansare, dar şi de alţi parametri, între 440 şi 660 km.

Sursa: romanialibera.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *