Actualitate

Alertă la bordul unui avion plin cu români: „Am zis că murim în ciclon”

 Aeronava a decolat în condiții normale de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, dar din cauza rafalelor de vânt puternice a pierdut din altitudine, iar pilotul a fost nevoit să aterizeze de urgență în Palermo.

Cursa era programată să aterizeze în Catania în jurul orei 14.00. La bord se află zeci de români.

O româncă a contactat siteul mytex.ro pentru a se plânge de condiţiile de zbor.

„Zbor infernal, Bacău-Catania, oameni revoltaţi, stewardesele aşteaptă răspuns, am aterizat pentru escală la Palermo, escală nu se ştie până când, nu ne lasă să coborâm”, ne-a scris Magdalena Z, adăugând că lumea se agită în avion, iar unii ar dori să coboare şi să aleagă alte căi de transport de la Palermo până în Catania, dat fiind vântul puternic.

Oamenii s-au speriat din cauza turbulenţelor, iar la bord sunt și copii. „Am zis că murim în ciclon. Căpitanul a decis că ar trebui să ne facă escala la Palermo, după care să ne bage iar în zborul infernal spre Catania”, a precizat românca.

Reacția Blue Air

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului”, se arată în comunicatul Blue Air, citat de News.ro.

După ce fenomenele meteo si-au redus din intensitate, aeronava şi-a continuat zborul cu destinaţia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacău, potrivit companiei.

Aeronava Boeing 737, care a decolat joi la ora 8.50 de pe aeroportul din Bacău, ar fi trebuit să aterizeze în Catania la ora locală 10.15.

Sursa: mytex.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *