Actualitate

Alexa a adus Mamaia la Chisinau

Tanara interpreta din Republica Moldova, Alexa, in varsta de 21 de ani, a castigat duminica seara Trofeul Festivalului-concurs national de muzica usoara „Mamaia 2009”. Traditional deja, trofeul consta dintr-un automobil „Skoda Fabia”, oferit de „Autoclub Skoda Constanta”, sponsorul evenimentului.

Solicitata de TIMPUL, Alexa ne-a spus ca acest trofeu reprezinta pentru ea un examen sustinut cu brio. „Concursul a fost pentru mine un examen pe care am fost obligata sa-l iau. Cand au fost anuntate rezultatele, nici nu-mi venea sa cred si nici nu puteam spune doua vorbe. Pentru mine conteaza mult faptul ca premiul meu a fost unul dintre cele mai mari. Asa ca ma bucur foarte mult”, a declarat interpreta.

Alexa (Olga Fesenco) a participat la sectiunea Interpretare, cu piesele „Ramai cu mine”, din repertoriul Andrei, si „Doar iubirea ta”, o compozitie proprie. Alaturi de detinatoarea Trofeului, si alti basarabeni au fost premiati in cadrul festivalului. Astfel, Pavel Parfenii i-a adus compozitorului Tudor Andrei unul dintre cele patru premii I (si 1500 de euro) acordate la sectiunea Creatie, interpretand piesa „Tu nu vezi cerul” (textier: Andreea Andrei), scrisa special pentru el. Un premiu a obtinut si compozitorul Ion Caragea, originar din R. Moldova, stabilit de mai multi ani la Bucuresti. Sambata seara, dupa concurs, pe scena de la Mamaia a evoluat trupa „Millenium” care, impreuna cu actrita Ramona Badescu din Romania, a pregatit un recital din piesele Mariei Tanase. Iar duminica seara festivalul a culminat cu un recital al formatiei „Provincialii”, a carei solista este basarabeanca Diana Rotaru.

Solicitata sa comenteze prestatia artistilor nostri la Mamaia, Zinaida Julea ne-a spus ca se bucura mult pentru succesul Alexei care, in ultimii ani, a facut niste pasi mari inainte. „Este un succes al ei, dar si al tuturor interpretilor din RM. M-am bucurat si pentru Pavel Parfenii, care m-a cucerit inca de la „Doua inimi gemene”. Este un mare talent, care sper sa aiba un viitor pe potriva”, ne-a mai spus artista.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *