Sport

Alexander Frei a devenit groparul moldovenilor

Selectionata de fotbal a R. Moldova a inregistrat a cincea infrangere in ciclul competitional preliminar al Campionatului Mondial-2010. A doua oara consecutiv echipa noastra a fost invinsa de reprezentativa Elvetiei, cu acelasi scor de 2-0. Evolutia partidei de la Geneva se prezinta ca o copie xeroxata a partidei de sambata de la Chisinau. Discipolii lui Dobrovolski din nou au scapat cate un gol in fiecare repriza si nu au reusit sa penetreze poarta adversa.

Trei puncte elvetienilor le-au fost aduse prin golurile marcate de Alexander Frei si Blaise N`Kufo, care au solidificat sansele propriei echipe la o calatorie spre mondialul din Africa de Sud , pe cand echipa tricolorilor si-a intarit statutul de „lanterna rosie” a grupei a doua preliminara, si ramane cu un singur punct la activ, cucerit in meciul cu Luxemburg. Obiectivele antrenorilor celor doua protagoniste inaintea meciului de la Geneva au fost total diferite: daca Hitzfeld astepta de la elvetieni doar victorie pentru a-si facilita accesul spre finala, Igor Dobrovolski isi framanta mintile in ce mod sa-si acopere gaurile defensive, create dupa suspendarea aparatorilor Iepureanu si Armas in meciul de sambata.

Criza defensiva in echipa R. Moldova

Avand la dispozitie doar trei fundasi de meserie, antrenorul moldovenilor si-a croit tactica de joc dupa schema 3-5-2, mizand pe linia mediana si introducand pe teren patru jucatori noi. In acelasi timp, efectivul Elvetiei a ramas intact, jucand mult mai activ decat la Chisinau. Deosebit de periculoase au fost centrarile in careu, unde fundasii oaspetilor s-au descurcat cu greu in fata viitorilor marcatori Frei si N`Kufo. Anume dupa un asemenea scenariu a fost deschisa tabela, cand N`Kufo a preluat cu capul o centrare a lui Stephan Lichtsteiner. Au incercat moldovenii sa initieze o replica mai periculoasa dupa ce s-au vazut condusi la scor, insa toate actiunile lor ofensive se inabuseau la marginea careului de pedeapsa al gazdelor.
Daca moldovenii (suporterii si jucatorii) mai mizau pe obtinerea unei egalitati, dupa revenirea de la vestiare capitanul elvetienilor, Alexander Frei, si-a confirmat statutul de golgheter si a marcat golul de 2-0. Si in acest caz, ca si in meciul de pe Stadionul „Zimbru”, vedeta din ?ara Cantoanelor a fost lasata nesupravegheata in careu si a marcat cu usurinta golul de 2-0.

Grecii au castigat cu emotii

In alt meci din grupa a doua preliminara, disputat miercuri, Letonia a gazduit pe teren propriu selectionata Luxemburgului. Desi aparent valoarea balticilor pare a fi mult peste cea a adversarilor din statul-pitic, gazdele s-au chinuit pana in minutul 44 sa „sparga” defensiva adversa, Zigajevs deschizand scorul. Cu un sfert de ora inainte de finalul meciului, unul din cei mai redutabili jucatori letoni, Verpakovskis (care anterior a cochetat si cu Dinamo Kiev), a inscris si golul doi al gazdelor, consemnandu-se acelasi scor ca la Geneva.
Derbiul grupei a avut loc intre echipa Greciei si cea a Israelului. Daca obtineau cel putin un egal, elenii puteau pierde statutul de lider al grupei, de aceea partida a fost deosebit de tensionata. Dupa ce au marcat primul gol in minutul 33, gazdele s-au vazut egalate la un sfert de ora dupa pauza. Si totusi, numai peste opt minute, Samaras a realizat perfect o lovitura de la punctul cu var, readucand linistea pentru propria echipa.
Dupa sase etape disputate, in clasamentul grupei noastre preliminare se atesta doi lideri: elvetienii si grecii au cate 13 puncte. Israelul are patru puncte si este pe locul cinci. Luxemburg cu patru puncte la activ este pe locul cinci. Selectionata lui Igor Dobrovolski incheie clasamentul cu un singur punct. „Tricolorii” raman a fi unica echipa, care nu are nicio victorie la activ.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *