Timpul.md

Moldova 1 Aprilie 2021 | 11:05

Alexandru Slusari: „Starea de urgență a fost introdusă nu în interesul cetățenilor, ci în interesul celor doi politicieni – Igor Dodon și Maia Sandu”

 

Starea de demență.

Dragi cetățeni, puteți avea diferite viziuni politice și să fiți critici fața de mine și de Platforma DA. Dar Vă chem la abordarea logică a evenimentului de ieri. Fără psihoza și lozinci sterile. Starea de urgență a fost introdusă nu în interesul cetățenilor, ci în interesul celor doi politicieni – Igor Dodon și Maia Sandu.

Pe 13 martie Consiliul Suprem de Securitate recomandă introducerea stării de urgență și unui locdawn pe perioada de 2 săptămâni. Guvernul a ignorat propunerea CSS. Dar președinte a avut atribuțiile necesare să înainteze la Parlament solicitarea introducerii stării de urgență cu anexarea unui plan detaliat de măsuri antipandemice și social-economice privind sprijinul populației și businessului.

Au trecut 17 zile și rolurile s-au inversat. Guvernul interimar subit naște într-o seara ideea stării de urgență, iar doamna Sandu și deputații PAS îl critică și propun amendamente, care în mod normal cu 15 zile în urmă ar trebui să fie partea componentă a planului șefului statului. Ce asta , dacă nu iresponsabilitatea crasă și jocuri politice ?

Eu și colegii mei din Platforma DA nu am așteptat de la domnul Ciocoi nici un plan de acțiuni. Nu are rost de cerut de la un Zaporojeț prestația unui BMW. Domnul Ciocoi nu vrea și nu poate fi prim-ministru. Nici proprii miniștrii nu îl ascultă. Dânsul nu gestionează eficient Comisia Națională Excepțională Sănătate Publică și nu se va schimba nimic, cănd tot el va conduce Comisia Situații Excepționale. Dumnealui a fost desemnat drept țap ispășitor. Înțelege acest lucru. Vrea să plece, însă Igor Dodon și Maia Sandu nu-i permit.

Țara nu are nevoie acum de starea de urgență și înghețarea economiei. Atribuțiile CNESP sunt suficiente pentru gestionarea situației și introducerea anumitor restricții. Dar e nevoie de un guvern cu atribuții depline și de un prim-ministru competent și curajos, care în scurt timp să organizeze vaccinare. La moment vedem că acest proces merge mai mult decăt lent și treptat se transformă într-un business obscur.

În realitate, ieri au fost amânate alegeri anticipate, probabil, până în toamna. Iar Moldova a rămas în gestiunea unui guvern răsuflat în demisia, dar căruia i s-a acordat niște prerogative extinse, cu care acest Ciocoi nu știe ce de făcut.

Deocamdată mă opresc aici. Doar o sîngură întrebare. Cine își asumă responsabilitatea pentru tot dezastru ce s-ar întâmpla în țara pănă la finele anului ?
 
Alexandru Slusari

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus