Timpul.md

Actualitate 1 Septembrie 2017 | 08:53

Alexandru Tănase: „Dodon se comportă ca un guvernator al Federației Ruse”

Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale a decralat în cadrul unui interviu la un post de televiziune că președintele Dodon nu acționează ca un șef de stat. „Un șef de stat nu-și poate numi cetățenii - lepădături”.

Președintele Igor Dodon nu acționează ca un șef de stat. Un șef de stat nu poate să-și numească cetățenii „lepădături”. De această părere este fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase.

„Un șef de stat este președintele tuturor, nu numai al socialiștilor, nu numai al găgăuzilor sau altor grupuri minoritare. El este președintele și al dvs. și al meu și trebuie să acționeze ca atare. Sigur, fiecare are preferințele sale politice, dar este o linie roșie pe care nu o poți trece, ceea ce, de fapt, nu observ în acțiunile domnului Dodon. El, de fapt, se comportă ca un guvernator al Federației Ruse care a fost numit pentru acest teritoriu și tot ceea ce face el este pentru a distruge independența acestui stat și a-l readuce în fostul imperiu sovietic. Și unicul impediment major pe care îl au ei este deocamdată Ucraina. Dacă și în Ucraina ar avea loc o «dodonizare», eu cred că lucrurile ar arăta destul de trist și la noi”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21

În context, Tănase a menționat că termenul „dodonizare”, pe care l-a întâlnit în presa letonă, semnifică procesul de instaurare a unor politicieni desemnați cu ajutorul Moscovei și de Moscova în mod direct.

Amintim că într-un recent interviu acordat în contextul Zilei Independenței, președintele Igor Dodon a folosit calificativul „babe de la piaţă”, numindu-i „paraziţi” şi „lepădături” pe cei care pledează pentru unirea R. Moldova cu România.Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus