Timpul.md

Actualitate 10 Aprilie 2012 | 08:33

Alexandru Tănase: Nagacevschi a fost scos țap ispășitor din cauza relației cu PLDM

Nagacevschi a fost scos țap ispășitor pe considerente politice și a fost nevoit să plăteasca oalele sparte. Declarația îi aparține președintelui CC Alexandru Tănase, care sugerează că motivele ar fi relația pe care a avut-o acesta cu partidul din care făcea parte.

Fostul liberal democrat sugereaza ca rolul respectiv i-a revenit lui Nagacevschi drept consecinta a relatiilor pe care le-a avut acesta cu PLDM. „Eu cred ca dl Nagacevschi a fost scos tap ispasitor la acel moment din mai multe motive. Nu vreau sa revin, tine mai mult de relatia pe care am avut-o eu si dl Nagacevschi pe interiorul PLDM. Nu mai sunt membru al PLDM si nu mai comentez acest detaliu”, a explicat Tanase.

Presedintele Curtii Constitutionale spune ca raportul lui Nagacevschi contine o multime de informatii importante despre 7 aprilie. "Acel raport, eu l-am citit, el contine un volum de materiale impresionant", a declarat Tanase. Totodata, Tanase sustine ca Nagacevschi a fost obstructionat in investigarea faptelor din 7 aprilie. "Stiu bine, imi spunea domnul Nagacevschi, ca in fapte era obstructionat. Nici o institutie de forta a statului nu i-a pus la dispozitie material relevant si pertinent ca sa poti merge mai departe, decat constatarile publicistice, care de fapt erau la indemana tuturor", a mentionat Alexandru Tanase.

Tanase se declara mirat de faptul ca in raportul Nagacevschi nu s-a auzit deloc despre Baghirov. "Este foarte curios, cand activa Comisia, nu s-a auzit nici un cuvant despre Baghirov. Nu s-a auzit nici un cuvant despre toata aceasta istorie care am discutat-o astazi si cu domnul Tkaciuk", a spus acesta.

via Inprofunzime.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus