Timpul.md

Actualitate 19 Martie 2019 | 10:20

Alți doi deputați ACUM au confirmat destrămarea blocului

Blocul Electoral ACUM s-ar putea diviza în doua partide, platforma DA și PAS, susține vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari. Ceea ce ar fi o greșeală potrivit analistului politic Vladislav Kuliminski. 

„Trei fracțiuni nu, dar după mine posibil două variante. Sau să rămână o singură fracțiune, sau să fie două fracțiuni”, a spus Alexandru Slusari. Acesta a mai adăugat că acestea ar putea fi Platforma DA și PAS.

„Dar credeți-mă că ipoteza de trei sau patru, sau cinci fracțiuni asta-i utopie. Probabil că este una din două variante. Deși opțiunea platformei da este de a păstra o singură fracțiune”, a declarat deputatul ales din partea Platformei ACUM Alexandru Slusari.

„Oricum vom fi uniți, indiferent de câte fracțiuni vom fi, două sau o singură fracțiune. Este posibil să fie două, dar asta nu înseamnă că este o lipsă de unitate”, a menționat Sergiu Litvinenco, deputatul ales în viitorul Parlament, membru PAS.

Cei doi au mai declarat că indiferent în câte fracțiuni se vor diviza, aceasta nu va influența nicidecum ceea ce își propune Blocul ACUM.

O decizie finală în acest sens se va lua mâine sau la prima ședință a Parlamentului au mai spus deputați.

În același timp, analistul politic Vladislav Kulminski susține că asta ar fi o greșeală.

„Am auzit de mai multe ori că blocul ACUM se va diviza în parlament în trei (3) fracțiuni: PAS (12), DA (8), și ”deputati independenti” (6 la număr). Se spune ca nu au reusit să-și depășească supărările și lipsa de respect unii de alții. Va fi o greseala care nu va mai putea fi rectificata. Nu una fortata de oponenti politici, dar una interna. Dacă se va adeveri, ACUM – care a acumulat un scor decent la alegerile parlamentare – va deveni irelevant ca o forță coerentă de centru-dreapta care ar putea balansa puterea PD-ului, aflata in continuă crestere. De ce? Pentru că fiecare din aceste trei bucati își va promova o agendă situativă, în interesul unui grup restrîns – ba o agendă de răzbunare contra PD-ului, lipsită de inspirație și depasită ca program politic, ba o agendă de colaborare deschisă sau clandestina cu PD-ul.” se arată în postarea publicată de Vladislav Kulminski.

tv8.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus