Actualitate

Alimentele ce favorizează îmbătrânirea prematură

Produse de patiserie
Am auzit de foarte multe ori vorbindu-se despre riscurile pe care le prezintă alimentele care conțin grăsimi trans. Însă, se pare că și produsele pe bază de uleiuri vegetale hidrogenate au un efect negativ, ingredient pe care-l găsim cel mai des în produsele de patiserie. Recomandat este să citești eticheta când cumperi un astfel de produs.

Produse lactate

Organismul este diferit, iar produsele lactate acționează în același mod. Experții sunt că anumite persoane sunt predispus la îmbătrânirea prematură chiar dacă consumă sau nu produse lactate. În timp ce numărul adulților care suferă de intoleranță la lactoză sau alte sensibilități, toți trebuie să observe reacțiile care au loc în organism (pe piele) când mănâncă lapte, iaurt, brânză.

Alimente bogate în proteine

Baconul și cârnații pot fi alimentele clasice pentru micul dejun, dar ele sunt bogate în grăsimi saturate și grăsimi trans. Prin consumul acestor produse poți provoca o creștere a nivelului de colesterol și de lipide, care au un impact negativ, cauzând creșterea în greutate și inflamație în corp. Mai mult, aceste grăsimi au nevoie de timp, energie și resurse pentru digestie și absorbție, lucru care provoacă o suprasolicitare pentru organele implicate în proces.

Alimente bogate în sare

Puțin, încă puțin, pentru că nu are niciun gust. Așa spunem toți, dar sarea nu este deloc bună pentru sănătate, având un impact negativ, mai ales asupra pielii. Vei observa că după ce vei mânca la cină alimente sărate, te vei trezi cu ochii umflați, picioare și mâini umflate, cauzate de excesul de sare care provoacă retenția de apă.

Alimente prăjite

Sunt delicioase, desigur, dar alimentele prăjite nu sunt deloc bune pentru sănătate. Ele conțin o cantitate mult prea mică de substanțe nutritive, iar de cele mai multe ori sunt prăjite în uleiul pe care l-au mai folosit și înainte, conținând grăsimi trans.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *