Actualitate

Alte cazuri de teroare comunista

Primaria mun. Chisinau continua investigarea cazurilor de maltratare a persoanelor arestate in urma protestelor din 7 aprilie. Autoritatea publica locala a inregistrat inca 25 de persoane care sustin ca politia a aplicat forta impotriva lor. Va prezentam alti cativa tineri care spun ca au fost maltratati la comisariate…

Marius Malanitchi, 15 ani, elev la Liceul „Ciprian Porumbescu”. In timpul protestelor de la 7 aprilie a fost lovit cu o piatra de marmura ascutita, care a fost aruncata din presedintie. A ramas fara cativa dinti si a suportat o interventie chirurgicala in regiunea fetei.

Anatol Matasaru, 38 de ani, s-a ales cu fracturi ale coastelor si nasului, comotie cranio-cerebrala. A participat la protest, inclusiv la devastare. Medicii de la Spitalul de Urgenta au cerut sa fie internat de urgenta, iar politia a refuzat. A fost intimidat si impus sa sarute incaltamintea politistilor, calcat pe cap si corp, torturat. A fost arestat la 8 aprilie pentru 30 de zile. Avocatul a cerut sa-i fie facuta expertiza medico-legala, dar a fost refuzat.

Alexandru Gasca, 17 ani, a fost protestatar pasnic. La 8 aprilie, a fost retinut de trei politisti in timp ce se afla pe strada Gheorghe Asachi. In urma loviturilor primite, s-a ales cu plaga conjunctivala rupta, hematom al pleoapelor inferioare. A fost supus unei interventii chirurgicale la ochiul stang.

Valeriu Rusu, student, participant pasnic la proteste. A fost batut si maltratat la comisariatul de politie, fiind lipsit de apa si hrana timp de cateva zile. A fost detinut impreuna cu 14 persoane intr-o celula de 3m x 4m.

Igor Darie, 23 de ani. Nu a participat la proteste. A fost retinut la miezul noptii in spatele parlamentului. El sustine ca a fost batut cu bestialitate atat in strada, cat si la comisariatul de politie. In urma loviturilor, s-a ales cu traumatism cranio-cerebral inchis, comotie cerebrala.

Dumitru Mozan, elev in clasa a XI-a, Liceul „Gaudeamus”. Participant pasnic la protest pe data de 7 aprilie. A fost batut cu pumnii si picioarele de cativa
politisti in timpul protestelor. In urma multiplelor lovituri, aplicate de politisti, a fost internat in spital, avand trauma cranio-cerebrala inchisa si comotie cerebrala.

Valeriu Grasun, student. A fost retinut la 7 aprilie impreuna cu alti protestatari. A fost dus la Comisariatul general de politie unde a fost batut si tinut timp de 14 zile in izolator, dupa care i s-au aplicat 20 zile de arest.

Nicolae Cojocar, 24 de ani, student. A fost retinut la 8 aprilie, la unu de noapte, in timp ce se deplasa pe str. Puskin. Spune ca a fost torturat de colaboratorii politiei si lipsit de hrana si apa timp de doua zile. A trecut prin tunelul mortii.

Eugen Cebanu, 20 de ani, student. A fost retinut la 11 aprilie si batut in momentul retinerii si la politie. A participat la protest in mod pasnic. I s-a incriminat faptul ca ar fi furat un calculator de la parlament. Parintii au aflat despre locul aflarii baiatului peste trei zile.

Alexandru Cucu, 18 ani. A fost retinut la 8 aprilie. Sustine ca a fost batut cu bestialitate de politisti si dus in penitenciarul de la Vulcanesti. A fost gasit de rude abia peste patru zile. Conform certificatului medico-legal, are comotie cerebrala si multiple vanatai pe corp.

Nicolae Bazgu, 17 ani, elev in clasa a XI-a, Liceul „Mircea Eliade”, protestatar pasnic. A fost retinut pe 9 aprilie, fiind luat de la ore. A fost dus la Comisariatul Centru si maltratat de politie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *