Ultima oră

Ambasadoarea Natalia Solcan a fost huiduita

Ambasadoarea R. Moldova acreditata pentru Regatul unit al Marii Britanii si Irlanda, Natalia Solcan, a fost huiduita de catre conationalii nostri in timp ce primea acreditarea din partea presedintelui Republicii Irlanda, Mary McAleese.

Vineri, de la ora 10.30, la sediul Casei Prezidentiale „Áras an Uachtaráin” din Dublin, un grup de cetateni moldoveni asteptau sosirea oficialitatii moldovenesti cu placatele: „Natalia Solcan, nu ti-e rusine sa reprezinti un partid care bate, violeaza si ucide?!”, „Stimate Presedinte McAleese, nu avea incredere in ambasadorul mincinos comunist din Moldova!” si altele. Conationalii nostri de la Dublin au venit sa-i spuna noului ambasador al RM ca in Irlanda ei nu se tem sa protesteze si sa-i spuna verde in ochi tot ce cred despre regimul de acasa.

Sambata, comunitatea basarabenilor din Irlanda a avut o intrevedere cu Natalia Solcan. Olesea Rosca, o basarabeanca stabilita cu traiul in Irlanda, a relatat pentru postul „Vocea Basarabiei” ca moldovenii din Irlanda s-au plans la aceasta intrevedere ca nu vor putea sa voteze pe 29 iulie, din cauza ca miercuri este zi de lucru. Ei si-au aratat indignarea fata de declaratiile jignitoare ale deputatului comunist Vladimir ?urcan, precum ca stabilirea alegerilor intr-o zi de miercuri nu-i va afecta, pentru ca, potrivit lui ?urcan, peste hotare, moldovenii au program liber si muncesc in sfera sociala… De asemenea, basarabenii din Irlanda i-au spus ambasadoarei ca sunt ingroziti de arestarile in masa, bataile la care au fost supusi cetatenii moldoveni, in special tinerii, numai pentru faptul ca au indraznit sa iasa in strada si sa protesteze impotriva fraudarii alegerilor. Ei au intrebat-o pe Natalia Solcan de ce si-a permis sa afirme, intr-un interviu acordat televiziunii engleze, ca in Moldova se respecta legea, daca situatia e cu totul alta.
„I-am spus tot ce aveam pe suflet, dar nu cred ca dansa ne va ajuta cu ceva, deoarece fiind numita de comunisti, va face politica lor”, a mentionat Olesea Rosca.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *