Timpul.md

Actualitate 5 Decembrie 2018 | 15:40

Ambasadorul Germaniei: Venim cu investiții în Republica Moldova pentru că am găsit aici mai multe posibilități de a extinde afacerile

Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, apreciază eforturile Guvernului de la Chișinău privind atragerea investitorilor străini în Republica Moldova. Declarația a fost făcută astăzi, la prezentarea machetei primului magazin Kaufland, pe şantierul de construcţii, eveniment la care au fost prezenţi mai mulţi oficiali, printre care şi premierul Pavel Filip.

„Apreciem că Executivul a făcut tot ce-i posibil pentru a facilita investițiile în această țară. Venim cu investiții în Republica Moldova pentru că am găsit aici mai multe posibilități de a extinde afacerile”, a declarat Angela Ganninger.

Un mesaj similar a avut și directorul general al reţelei Kaufland din Moldova, România şi Cehia, Marco Hössl.

"Noi, nemţii, putem învăţa multe din amabilitatea, sinceritatea şi ospitalitatea extraordinară a oamenilor de aici, am găsit şi un climat investiţional extrem de bun", a menţionat Marco Hössl.

Amintim că retailerul german Kaufland va investi în Moldova 300 de milioane de euro în următorii ani şi va crea două mii de locuri de muncă.
În acest an, Compania Kaufland a demarat construcția primelor trei magazine la Chișinău - ulterior rețeaua va fi extinsă până la 20 de magazine în toată țara și un centru logistic propriu.
 
Sursa: gov.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus