Timpul.md

Actualitate 2 Octombrie 2018 | 14:45

Ambasadorul Ioniță: Îl îndemnăm pe George Simion să utilizeze toate căile legale de soluționare a cazului

Ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa Daniel Ioniță, afirmă că expulzarea lui George Simion nu a fost alertată la telefonul de urgență a Ambasadei. În schimb au fost recepționate două sesizări pe adresa de email a Ambasadei, dintre care doar una întrunește condițiile petiționării. Acestea sunt în curs de examinare.

rttimÎntrebat dacă cunoaște despre un eventual comportament agresiv aplicat în raport cu George Simion, Ambasadorul a spus că subiectul este în atenția autorităților și că starea de sănătate a acestuia poate fi verificată.

„Din câte știm, domnului George Simion i s-a înmânat decizia privind interdicția care i-a fost aplicată. Potrivit acelei decizii, a fost înștiințat că va fi condus până la punctul de trecere a frontierei. De fapt, aceasta este procedura legală în astfel de situații. Evident, există posibilitatea de verificare a stării de sănătate a domnului George Simion, pentru că el a trecut prin două puncte de trecere a frontierei”, a declarat Excelența Sa.

Daniel Ioniță l-a încurajat pe liderul Acțiunii 2012 să utilizeze toate căile legale de contestare a interdicției.

„Îl încurajăm pe domnul George Simion să utilizeze toate modalitățile legale pentru a clarifica acest subiect. Domnia sa este singurul în măsură să solicite din partea autorităților competente din R. Moldova atât explicații, cât și posibilitatea de a solicita decizia unei instanțe de judecată”, a adăugat Domnia Sa.

Într-un mesaj mai general, Daniel Ioniță a făcut apel către toți cetățenii români care ajung în situații complicate să utilizeze toate căile legale de petiționare care sunt valabile 24 de ore, 7 zile pe săptămână, la dispoziția oricui. „Ne autosesizăm din presă, dar o acțiune eficientă din partea noastră poate avea loc doar în baza unei petiționări exprese, prin care să se solicite un lucru anume”, a conchis diplomatul.

Liderul Acțiunii 2012, George Simion, a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de 5 ani. Decizia a fost luată de Biroul de Migrație și Azil și i-a fost adusă la cunoștință în această seară după ce Simion încheiase o ediție specială la 10 TV. După ce a ajuns în România George Simion a publicat imagini în care apare murdar de sânge și cu pantalonii rupți, acuzând reprezentanții autorităților moldovenești că l-ar fi bătut.

Precizările Poliţiei de Frontieră Română despre cum a intrat George Simion în România (DOC)

Sursa: https://www.deschide.md/

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus