Politică

Ambasadorul SUA, Asif Chaudry: Banii americani vor ajunge in Moldova in cteva luni

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chisinau, Asif Chaudry, nu stie cand vor veni cele 262 milioane de dolari in R. Moldova, dar afirma ca tara noastra va incepe sa beneficieze de ei in cateva luni. Astfel, oficialul a infirmat declaratiile unor reprezentanti ai opozitiei, precum ca banii americanilor vor fi transferati abia in 2011.

In cadrul unei mese rotunde, organizata ieri de catre misiunea diplomatica americana, Asif Chaudry a vorbit despre importanta vizitei delegatiei moldovenesti in SUA, de la sfarsitul lunii ianuarie, precizand ca partea americana a manifestat un interes deosebit vizavi de relatiile dintre R. Moldova si Statele Unite. Referindu-se la grantul acordat de Guvernul SUA, diplomatul a afirmat ca procesul a inceput, fiind deja alocate suplimentar 11 milioane de dolari pentru studiile de fezabilitate. „Urmatoarea transa de bani va fi transferata atunci cand vor fi stabilite conditiile pentru tendere. Dar ideea consta in faptul ca banii sa fie implementati corect”, a precizat Chaudry.

Raspunzand la intrebarile jurnalistilor, in ceea ce priveste scutul antiracheta care va fi gazduit de Romania, ambasadorul american a negat ca acest lucru ar avea vreo legatura cu R. Moldova. „Romania este membra a NATO si e dreptul ei ca sa decida amplasarea elementelor antiracheta. Dar scutul antiracheta este unul de aparare impotriva factorilor destabilizatori din Orientul Mijlociu, care ar trebui sa intensifice securitatea din regiune”, a declarat Asif Chaudry.

Ambasadorul SUA s-a mai referit si la ultimele declaratii din presa, potrivit carora decizia Guvernului de la Chisinau de a trimite militari in Afganistan a fost o conditie pentru semnarea Acordului Compact. „Nu exista nicio legatura intre aceste doua lucruri. Daca R. Moldova decide sa participe la operatiuni de mentinere a pacii, este dreptul ei”, a spus A. Chaudry.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *