Actualitate

Ambasadorul SUA, despre Limba Română: Îmi place foarte mult această limbă frumoasă

Ambasadorul SUA susține că a fost un moment de mândrie, un moment impresionant și a simțit că a ajuns la ceva foarte smenificativ, când a prezentat scrisorile de acreditare fostului președinte al R.Moldova, Nicolae Timofti. „Am studiat limba română cinci luni la Washington, înainte de a veni aici. Îmi place foarte mult această limbă frumoasă și am continuat să o studiez și aici. Pentru mine a fost o realizare foarte importantă, pentru a demonstra respect pentru poporul R.Moldova”, a afirmat James D. Pettit, citat de Radio Chișinău.

Ambasadorul a mai spus că îi place foarte mult cum oamenii din R. Moldova păstrează cultura și tradițiile, menționâmnd că o să-i fie dor de aceștia, iar vinurile noastre sunt o comoară și că este sigur că în curând vor fi tot mai multe în SUA „Eu cred că moldovenii merită ceva mai bun în viață, eu cred că merită un Guvern care funcționează într-un mod care ar contribui la îmbunătățirea vieții aici, în R. Moldova. Eu cred că Moldova are un potențial enorm și trebuie doar să lucrăm împreună pentru a crea un stat democratic, proesper”, a declarat reprezentantul diplomației americane la Chișinău.

James D. Pettit a mai spus că după 3 ani și 8 luni de aflare în R. Moldova a rămas cu o impresie finală foarte plăcută, având foarte multe momente plăcute „și din când în când neplăcute”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *