Actualitate

Ambasadorul SUA la Chişinău: Pentru noi Republica Moldova este un aliat foarte important

„În orice democrație parlamentară trebuie o coaliție. Un singur partid nu poate multe fără ajutorul altor partide care au un scop similar. Acum PD joacă rolul principal, dar o să vedem cum va fi după alegeri. Eu cred că o coaliție este inevitabilă. O coaliție pro-europeană sper eu!”, a declarat James Pettit, citat de deschide.md.

Oficialul a mai precizat că Republica Moldova este un aliat important pentru Statele Unite ale Americii.

“Alianța, prietenia, cooperarea, colaborarea pe care o avem cu Republica Moldova nu depinde de partidul politic. Pentru noi Republica Moldova este un aliat foarte important", a spus ambasadorul.

Subiectul orientării europene a Republicii Moldova a fost discutat şi în cadrul unei întrevederi a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, cu congresmanul de Texas, Ted Poe, Vlad Plahotniuc a spus că Partidul Democrat din Moldova își asumă angajamentul să susțină în continuare drumul de dezvoltare occidental și să facă din Republica Moldova o țară comodă pentru cetățeni și atractivă pentru investitori.

Amintim că liderul democraţilor moldoveni efectuează o vizită de lucru în SUA. Acesta este însoțit de către vicepreședinții PDM Andrian Candu și Vlad Cebotari.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *