Afaceri

AMN deconspira o noua afacere a clanului Voronin

Alianta „Moldova Noastra” continua sa monitorizeze guvernarea comunista, semnaland frauda economica continua gandita si dirijata de presedintele in exercitiu Vladimir Voronin. In conferinta de presa sustinuta luni la sediul AMN, Serafim Urecheanu, presedintele formatiunii, a oferit detalii despre cea mai proaspata afacere a comunistilor: cumpararea de catre SA „Moldtelecom” a Companiei de telefonie mobila „Eventis”.

Aceasta intreprindere cu capital rusesc este, practic, in prag de faliment si are datorii la salarii pe ultimele sase luni. Este un proiect ratat, fara perspectiva, chiar daca s-a investit in dezvoltarea retelei aproximativ 40-50 milioane dolari. Cu toate acestea, spune Serafim Urecheanu, la indicatia lui Voronin, intreprinderea moldoveneasca „Moldtelecom” accepta oferta „Eventis”, chiar daca pretul cerut de rusi este unul incredibil de mare: 100 milioane de dolari SUA. Data fiind criza mondiala, dar si sansele extrem de mici de relansare a proiectului, pretul real al Companiei „Eventis” nu poate depasi 30 milioane dolari. In plus, „Moldtelecom” detine propria sa licenta GSM, ceea ce nu justifica in nici un fel procurarea altei licente. AMN constata ca operatiunea a fost fortata imediat ce presedintele Voronin a revenit de la Moscova, unde „probabil, nu s-a intalnit doar cu Medvedev si cu Putin”.

Aceasta tranzactie va afecta serios activitatea intreprinderii „Moldtelecom”, iar, in consecinta, si personalul acesteia – circa 7000 de angajati. Asa precum se stie, „Moldtelecom” reprezinta si una din sursele financiare strategice ale statului, ceea ce inseamna ca tranzactia pusa la cale prejudiciaza grav bugetul national.

„Este un caz rasunator de coruptie, initiat si sustinut de presedintele Voronin, care submineaza astfel securitatea economica a tarii, si asa destul de subreda, spune Serafim Urecheanu. Ne intrebam, de ce poporul trebuie sa plateasca pentru investitorii incapabili sa-si gestioneze propriile afaceri? Nu este oare aceasta smecherie a lui un raspuns la conditiile impuse de Moscova, pentru oferirea creditului de 500 mln. dolari? Asa-numitul presedinte al tarii a declarat deja ca acesti bani vor fi dirijati doar catre investitii. Avand in vedere cazul „Eventis”, premisele sunt clare: cea mai buna investitie este investitia in propriul buzunar, pe banii unui stat si ai unui popor saracit. Noi asteptam raspuns la toate intrebarile adresate, desi intelegem, conform traditiei, ca se va prefera tacerea.”
In casa care nu are un stapan adevarat se fura in plina zi – cam aceasta e legatura dintre aceasta dezvaluire si sloganul Aliantei „Moldova Noastra” – „Fii stapan la tine acasa!”.

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *