Timpul.md

Actualitate 16 Martie 2019 | 11:19

Analist politic: Așa-zia intransigență a liderilor PAS și PPDA ascunde un singur adevăr - salvarea de la pușcărie a lui Filat, Platon și Țopa

Așa-zia intransigență a liderilor PAS și PPDA, manifestată în reațiile față de propunerile de negocieri ale PDM ascunde, de fapt, un adevăr incontestabil – salvarea de la pușcărie a lui Vlad Filat, Veaceslav Platon și Victor Țopa. De această părere este analistul politic Vitali Catană, într-un material publicat pe platforma Vox Publika.

«Cred că devine tot mai vizibil că scopul inițial, în același timp suprem și final, al blocului ACUM a fost salvarea de la pușcărie a personajelor care asigură finanțarea blocului, Filat, Platon și Țopa, dar și a altor indivizi care au beneficiat de miliardul furat prin intermediul creditelor ”neperformante” sau ”cadourilor”, cum ar fi familia Lucinschi. Toată activitatea a fost setată din perspectiva acestui deziderat, inclusiv campania electorală pentru alegerile parlamentare. Nu a existat un plan B și resursele au fost afectate în mod exclusiv către o singură țintă. În consecință, în momentul în care diversiunea a eșuat, acel plan alternativ care ar permite participarea la negocierea unui program de guvernare proeuropean, de exemplu, nu există», scrie Catană.

În opinia autorului, privit din acest unghi, blocul ACUM nu este o structură concepută pentru politica normală și utilă comunității.

«Nu există capacități umane și logistice pentru că blocul ACUM nu este conceput pentru politica normală și utilă comunității. Chiar dacă politica este o treabă de vocație, o minimă competență trebuie să existe în orice partid. În blocul ACUM este invers, se regăsesc oameni chiar din prima linie a blocului, de exemplu foști ambasadori, despre care nu cunoaștem nici măcar ce profesie au la bază. Sunt activiști. Au opinii, cică. Atât. Vă imaginați pe cineva din liderii blocului ACUM, capabili să discute despre economie, salarii, politici sociale, exporturi, educație, justiție etc? Mă refer la discuții aplicate la starea de fapt, buget, la modele, nu la declarații populiste și iresponsabile despre mărirea salariilor de n-șpe ori în condițiile în care atunci când ai fost ministru al educației ai închis școli și internate, invocând anume lipsa banilor», notează autorul citat.

«De aia blocul ACUM nu este interesat de negocieri, nu este interesat de guvernare. Nu are cu ce și nu are cu cine. Blocul ACUM este interesat doar de salvarea lui Filat, Platon și Țopa iar pentru așa ceva nu e nevoie de oameni competenți, bine pregătiți, ci de indivizi cu apucături anarho-bolșevice», conchide Vitali Catană.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus