Actualitate

Analist politic: UE riscă să devină o structură partizană, care degradează la nivelul unor mărunte învrăjbiri de palat

În opinia lui Ciurea, unele grupuri politice, precum popular europenii, conservatorii și verzii vor cere suspendarea finanțării Republicii Moldova dar și îndeplinirea unui set de condiții dure printre care se numără și validarea alegerilor din Chișinău.

„Există o anumită probabilitate că prin votarea unei rezoluții de suspendare a finanțării, Parlamentul European să aplice de o manieră iresponsabilă dublele standarde. Proclamând drept principiu suprem statul de drept, Parlamentul UE s-ar putea să ajungă mâine să solicite o imixtiune politică asupra instanțelor judecătorești moldovenești pentru a anula decizia legată de invalidarea alegerilor”, scrie Ciurea.

Analistul politic susţine că unele grupuri parlamentare, precum e Partidul Popular European, acționează ghidându-se de bârfele și șușotelile opozanților de dreapta de la Chișinău – Maia Sandu și Andrei Năstase, lideri politici care nu sunt măcar în stare să organizeze proteste impunătoare la Chișinău pe motivul invalidării alegerilor.

„UE riscă să devină o structură partizană care renunță la ambiția sa civilizațională de a crea o lume mai bună și degradează la nivelul unor mărunte învrăjbiri de palat din perioada ultimului rege al perioadei absolutismului francez, Ludovic al XVI. Cu ce s-a terminat povestea o știm cu toții”, consideră autorul citat.

Totodată, Ciurea admite că decizia de mâine ar putea fi luată în necunoștință de cauză. „Urmăresc cu multă atenție materialele pe care le scrie presa internațională și observ că mai multe instituții prestigioase dar îndepărtate de Moldova tratează cu superficialitate cazul țării noastre. De exemplu, într-un recent articol publicat de o prestigioasă instituție Freedom House de către responsabilii pe Moldova și Ucraina se declară că alianța aflată la guvernare în Chișinău este compusă în continuare din PDM, PLDM și PL. Un alt comentator occidental, scriind pe tema situației din Moldova, susține că Silvia Radu este în continuare primar al Chișinăului după invalidarea alegerilor”, notează analistul.

„Toate aceste gafe sunt rodul unei dezinformări marca Maia Sandu – Andrei Năstase. Acești lideri iresponsabili ai opoziției de dreapta nici nu mai au timp să stea în fruntea protestelor. Mult mai atractiv pentru ei este să meargă la Bruxelles pentru a pârî guvernarea. Scopul lor îl cunoaștem – cu cât e mai rău cu atât e mai bine. Pentru acești lideri înrăutățirea situației moldovenilor din țară este un punct câștigat în lupta electorală. Din păcate, mulți europeni s-au prins în acest joc perfid deoarece interesele înguste de partid ale celor doi pseudopoliticieni moldoveni sunt camuflate abil în frazeologie democratică”, mai scrie Corneliu Ciurea.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *