Externe

Analişti: Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates

International Business Times a declanşat ultima serie de speculaţii, readucând în atenţie diferitele estimări despre averea lui Putin. Una dintre surse a spus că este de numai 40 de miliarde de dolari, iar o alta o evaluează la aproape 70 de miliarde de dolari.

Un fost manager de fonduri din Rusia, Bill Browder, crede că averea lui Putin se ridică la 200 de miliarde de dolari.
”După 14 ani la putere în Rusia şi cu banii câştigaţi de ţară şi cei care nu au fost cheltuiţi pentru şcoli, drumuri şi spitale şi altele, toţi banii se află în proprietăţi, conturi bancare în Elveţia, acţiuni şi fonduri de hedging, administraţi de Putin şi apropiaţii săi”, a spus Browder la CNN.

John Oliver a alimentat speculaţiile în acest weekend la emisiunea „Last Week Tonight” de la HBO, la care principalul subiect al discuţiilor a fost Putin.

Oliver a menţionat estimări conform cărora averea lui Putin ar fi de 85 de miliarde de dolari, care l-ar plasa pe Putin alături de Gates în topul milirdarilor.

O listă de extravaganţe enumerată de Oliver nu este posibilă cu salariul lui Putin de 100.000 de dolari.

De exemplu, informaţii anterioare au sugerat că Putin ar deţine 58 de avioane şi elicoptere şi 20 de palate şi reşedinţe rurale, inclusiv o proprietate de 1 miliard de dolari la Marea Neagră.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *