Timpul.md

Actualitate 18 Ianuarie 2020 | 07:28

Analiști: Chișinăul încheie cu o cedare rușinoasă războiul plăcuțelor cu separatiștii de la Tiraspol

Anunțând că anulează măsura care interzice automobilelor cu numere transnistrene să iasă din Republica Moldova, Chișinăul face o nou cedare majoră față de regimul separatist de la Tiraspol și stăpânii acestuia de la Moscova.

De această părere sunt analistul politic, Nicolae Negru, și deputatul ACUM, Oazu Nantoi, transmite Deschide.md.

Potrivit lor, este foarte rușinos să declari că o lege este la etapa de testare, după ce a fost adoptată și aplicată.

„Arată prost domnul Flenchea și în general Chișinăul. O lege nu se testează după adoptare, ea se testează înainte de adoptare. E rușinoasă această justificare. Scărpinatul la ceafă se numește aceasta. Aceasta demonstrează capacitățile strategice ale guvernanților noștri. Sunt mai mult buni de gură decât”, a declarat Nicolae Negru pentru DESCHIDE.MD

Deputatul Nantoi susține că dacă această lege va fi anulată, vom avea dovada că guvernanții de la Chișinău docili Moscovei nu au „niciun gram de deminitate”.

„Dacă este așa cum a prezentat domnul Flenchea că acesta a fost un regim de testare, o acțiune temporară, aceasta înseamnă că Chișinăul iarăși a cedat și iarăși acei de la Tiraspol și Moscova s-au convins că cei care guvernează la Chișinău n-au niciun gram de demnitate”, a afirmat Oazu Nantoi pentru Deschide.md

Negru și Nantoi spun că nu este o surpriză că Chișinăul cedează din nouă față de regimul separatist.

„Aplicare legii e logică, însă vedem că Chișinăul până la urmă ține cont de ceea ce vrea ori nu vrea Tiraspolul. Șantajul Tiraspolului nu e primul în istoria acestui conflict. Chișinăul întotdeauna a dat înapoi și vedem că și acum dă înapoi ca racul. Dacă aceasta e politica deșteaptă, dacă aceasta e strategia lui Dodon, atunci el pur și simplu se face de râs. E cel mai simplu lucru să dai înapoi”, a menționat Nicolae Negru.

„Cei de la Tiraspol ne tratează pe noi cu batjocură, fiindcă Chișinăul întotdeauna cedează. Inclusiv stăpânii separatiștilor de la Moscova sunt convinși că Chișinăul va ceda de fiecare dată când ei se vor opune. Nu e cazul să ne năpustim asupra domnului Flenchea, fiindcă o singură persoană răspunde de tot ce mișcă în Republica Moldova și se numește Igor Nicolaevici Dodon, toate întrebările la dânsul”, a mai punctat Oazu Nantoi.

Nicolae Negru a mai specificat că autoritățile trebuie să găsească o soluție convenabilă tuturor cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, dar legea trebuie aplicată.

„Dacă nu și nu această lege trebuie anulată”, a precizat Negru.

Amintim că, în urma unei convorbiri telefonice dintre Dodon și Krasnoselski s-a anunțat că Chișinăul va renunța la legea care interzice ieșirea din Republica Moldova a mașinilor cu numere transnistrene. Totodată, Tiraspolul a anunțat că odată cu aceasta va renunța la intenția de a interzice tranzitarea regiunii separatiste a mașinilor cu numere MD.

Vicepremierul pentru Reintegrare într-o declarație pe pagina sa de Facebook, susține că această lege este aplicată „temporar”, pentru testare.

https://deschide.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus