Timpul.md

Moldova 7 Mai 2020 | 10:22

Anatol Șalaru: „Dacă se teme de Dodon precum șoarecele de pisică, Pavel Filip poate lua exemplu judecătorilor de la CCM”

 

Pavel Filip își exersează din nou duplicitatea moștenită de la Vladimir Plahotniuc: și la putere și în opoziție, și cu Rusia și cu România. În fața mârlăniei guvernului Chicu și a lui Igor Dodon de a nu permite camioanelor cu ajutor umanitar din România să fie prezentate în PMAN tot ce poate Filip este, chipurile, să se dezolidarizeze de decizia guvernului în care are practic jumate din membri actualului executiv.

Aflat la guvernare alături de Igor Dodon și PSRM, știind că guvernul Chicu nu poate rezista fără voturile PDM, partidul pe care pretinde că îl conduce, Pavel Filip ne făcând nimic în afară de postarea regretelor pe facebook, devine complice al afrontului la adresa României care a donat acest consistent ajutor cetățenilor Republicii Moldova.

Dacă Pavel Filip ar fi fost sincer în declarațiile lui de prietenie față de România putea impune guvernului Chicu să accepte prezența camioanelor cu ajutoare umanitare din România chiar cu prețul căderii executivului.

Încă nu este târziu ca Pavel Filip să-și dovedească buna credință și loialitatea față de România, al cărui, apropo, cetățean este, și să condiționeze continuarea guvernării de de acceptarea convoiului in PMAN.

Poate nu i-ar strica lui Pavel Filip, dacă tot a început, să se desolidarizeze și de creditul rusesc. Dacă se teme de Dodon precum șoarecele de pisică Pavel Filip poate lua exemplu judecătorilor de la CCM care, supuși presiunilor întregului aparat polițienesc al lui Dodon rezistă încă pe baricadele Constituției.

Îl rog pe Pavel Filip să rediscute cu premierul Chicu prezența ajutorului românesc în PMAN. În dreptul Republicii Moldova, complicii sunt la fel de vinovați ca și făptuitorii deoarece fără complici infractorul nu poate realiza infracțiunea. Pavel Filip nu fi complice!

ROMÂNOFOBIE / RUȘINOS! Dodon&Chicu au decis ca ajutorul umanitar oferit de România să fie prezentat sub un pod

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus