Timpul.md

Actualitate 12 Mai 2021 | 18:22

Anatol Ciubotaru, fostul director al Spitalului Republican NEAGĂ că va merge la Usatîi: Sunt ROMÂN și sunt UNIONIST convins

 

După plecarea de la Spitalul Clinic Republican, am fost contactat de mai mulți politicieni și partide care mi-au exprimat simpatiile și mi-au propus colaborări. A fost și Renato Usatîi printre ei, care mi-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public și căruia îi sunt recunoscător pentru încrederea și atitudinea pur omenească, exprimată într-un moment dificil, în care a trebuit să mă despart de spitalul căruia i-am dedicat aproape o jumătate de secol.

După 42 de ani de chirurgie și un mandat de medic-șef al celui mai mare spital din țară, experiența mea de aici și de peste hotare ar putea fi, probabil, utilizată în formarea politicilor publice din domeniul ocrotirii sănătății. Dar nu mă voi regăsi pe lista nici a unui partid politic. Din 2 motive – profesional și personal.

1. Chiar dacă este deseori politizată, sănătatea publică trebuie să fie o preocupare peste orice interese de partid. De aceea, pot împărtăși experiența și umila mea pricepere pentru sistemul de sănătate publică și fără a fi pe vreo listă de partid.

2. Motivul personal este că sunt român, născut in Bucovina, sunt unionist convins, trăirile patriotice ale căruia sunt cel mai bine descrise în cîntecele Doinei și ai lui Ion Aldea Teodorovici. Pentru o bună parte din clasa noastră politică aceste trăiri sunt demodate și naive.

În Parlament însă e mai mare nevoie de oameni tineri, ambițioși și, probabil, mai puțin sentimentali. Al meu Partid rămîne Medicina.
 
Anatol Ciubotaru

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus