Timpul.md

Actualitate 6 Septembrie 2019 | 13:02

Andrei Năstase: Dacă câștigă partenerul nostru de coaliție - Moldova NU ARE VIITOR!

Ministrul de Interne, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, este de părere că, în cazul în care Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va câștiga alegerile municipale, „Republica Moldova este sortită eșecului”. În context, ministrul susține că „toate forțele europene și democratice ar trebui să se unească pentru a nu permite socialiștilor să prea și Primăria Chișinău”.

„Nu avem dreptul să pierdem aceste alegeri, iar pentru a le câștiga trebuie să fim uniți și să atragem în jurul nostru toate forțele democratice, europene, astfel încât socialiștii să nu aibă nicio șansă de a câștiga aceste alegeri”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la N4.

Conform acestuia, „dacă socialiștii mai câștigă și Capitala, Republica Moldova nu mai are viitor, e sortită eșecului”.

„Absolut toți trebuie să înțeleagă că scrutinul din 20 octombrie este vital pentru Capitală și Republica Moldova. Da, ne mai războim. Unii cred că de pe Facebook poate face mai mult decât un ministru sau un deputat, dar trebuie să reunim rândurile și să dăm o lovitură de grație celor care în 2018 au pus umărul la invalidarea alegerilor de la Chișinău – Ceban și socialiștii”, a mai spus Năstase.

Referitor la faptul că, totuși Blocul ACUM a format o coaliție cu PSRM la nivel de Parlament, Năstase explică că, aceasta s-a făcut deoarece „ne-am angajat în fața oamenilor să dezoligarhizăm țară, să îl eliminăm pe Plahotniuc și toate elementele nocive din sistemul de administrație al țării”.

„Acum unii vor mai mult, alții mai puțin. Unii vor reformă, alții preluare de scheme. Unii vor procuror general european, iar alții, de ce nu, unul de al nostru. Trebuie să încurajăm această majoritate să ducă la bun sfârșit angajamentele făcute față de oameni, dar noi rămânem diferiți”, a mai spus ministrul de Interne.

La remarca moderatorului că acesta face „declarații dure”, Năstase a precizat că „dacă adevărul este dur, să fie. Acesta a fost votul oamenilor și eu îl respect. Respect votul oamenilor care au votat PSRM. Respect orice vot dat liber și democratic dat la 24 februarie”.

De menționat că, prim-ministra Maia Sandu a anunțat joi seara, în cadrul unei emisiuni, că Andrei Năstase a fost desemnat candidatul Blocului ACUM pentru a candida la funcția de primar al Capitalei.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus