Timpul.md

Actualitate 1 Martie 2019 | 12:05

Andrei Năstase face din deget Europei, SUA și României: nu va băgați în Moldova și nu ne presați să facem alianță

Liderul PPDA, Andrei Năstase, dă de înțeles că va ignora opinia comunității internaționale, care a chemat forțele politice din Moldova să formeze cât mai repede un Guvern pentru a realiza promisiunile date alegătorilor. ”Noi aici, acasă, trebuie să ne facem dreptate și să ne facem regulă. Să nu așteptăm că o să ne vină nici americanii, nici europenii și cu atât mai puțin frații noștri de peste Prut”, a declarat Năstase la Jurnal TV, citat de deschide.md

Mai mult, în momentul în care se discuta la emisiune despre scenarii post-electorale, Năstase a cerut partenerilor externi, SUA, UE, României, să nu facă presiuni asupra blocului ACUM. ”Să nu ne ceară nimeni să facem alianță cu Plahotniuc. Să nu ne ceară nimeni să facem alianță cu Dodon. Nici din țară, nici din afară, pentru că noi nu suntem ca ei. Noi suntem altfel!”, a declarat Năstase.

Deschide.MD precizează că după scrutinul de duminică, soldat cu rezultate care nu oferă niciunuia dintre partidele intrate în Parlament posibilitatea să își facă o majoritate parlamentară, în spațiul public au început să se discute mai multe scenarii post-electorale. Mai multe voci din societatea civilă afirmă că blocul ACUM ar trebui să facă un acord tehnic cu PSRM pentru a demite șefii instituțiilor cheie în stat, iar apoi să meargă la anticipate. Pe de altă parte PD-ul a făcut invitație blocului ACUM la crearea unei majorități parlamentare de dreapta, iar partenerii externi, în special MAE România și Departamentul de Stat al SUA, îndeamnă la o coaliție care să păstreze parcursul european al R.Moldova.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus