Timpul.md

Actualitate 27 Ianuarie 2018 | 14:46

Andrian Candu: „În memoria celor 6 milioane de evrei uciși...”

Președintele Parlamentului Andrian Candu a adresat o Declarație către Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.  

„În memoria celor 6 milioane de evrei uciși în timpul Holocaustului, fiecare dintre noi avem obligații - să nu uităm istoria noastră și să nu permitem vreodată din nou violența și exterminarea oamenilor pe criterii etnice, religioase, de sănătate sau oricare altele.


După mulți ani, Moldova și-a acceptat, de rând cu alte state occidentale, partea întunecată a istoriei. Aceasta înseamnă un prezent mai sigur și un viitor mai bun pentru toți locuitorii țării.

Copiii noștri învață în școli despre atrocitățile din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial față de evrei și romi, învață despre cei 79 de concetățeni Drepți între popoare, pentru că nu au cedat propagandei care intoxică cu ură și au avut curajul să salveze, riscându-și propria viață, alte vieți. Copiii noștri învață și din greșelile noastre, chiar și din cele mai rușinoase și dureroase. Ele trebuie recunoscute fără rezerve, pentru a nu fi repetate.

Este timpul să educăm noile generații că lupta împotriva intoleranței, antisemitismului și xenofobiei, discriminării, rasismului este o obligație a fiecăruia dintre noi.

Să comemorăm victimele Holocaustului prin educare", se arată în declarație.

Sursa: Realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus