Actualitate

Angajată a Asociaţiei invalizilor, cercetată penal pentru luare de mită

În fapt, denunţătoarea a spus că, începând cu anul 2006, reprezentanta Asociaţiei invalizilor ar fi condiţionat-o să-i dea 50 la sută din îndemnizaţia anuală unică, drept mulţumire pentru faptul că ar fi inclus-o în lista de beneficiari. Potrivit femeii, şi în acest an, de Ziua internaţională a invalizilor, care se sărbătoreşte pe 3 decembrie, ar fi fost convinsă de angajata Asociaţiei să-i dea 1500 de lei din suma de 3000, alocată pentru eveniment.

Pe data de 11 decembrie, după ce a ridicat banii de la bancă, declaranta a transmis, sub controlul CNA, suma estorcată. Transmiterea a avut loc la domiciliul bănuitei, iar în urma percheziţiei aceasta a returnat banii benevol ofiţerilor CNA.

Bănuita a fost escortată la CNA pentru a fi audiată, ulterior fiind eliberată cu menţiunea de nepărăsire a localităţii. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru luare de mită şi, dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă în mărime de până la 4350 de unităţi convenţionale.

Cazul este cercetat de CNA şi procurorii anticorupţie, În prezent, se desfăşoară şi alte acţiuni pentru documentarea, sub toate aspectele, a cazului şi identificarea întregului cerc de suspecţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *