Timpul.md

Social 12 Februarie 2013 | 06:22

Antreprenor moldovean deținut ilegal în pușcăriile transnistrene

De aproape doi ani de zile este deținut ilegal în Transnistria. Este vorba despre Vitalie Eriomenco, care, după spusele familiei, ispășește o pedeapsă pentru fapte inventate. 

Vitalie Eriomenco, în vârstă de 43 de ani, este fondatorul și administratorul mai multor întreprinderi din or. Slobozia, inclusiv o fabrică de bere, pâine și apă minerală. În urmă cu doi ani, a fost învinuit de partenerul său de afaceri că ar fi delapidat firmele comune cu suma de 1,5 milioane dolari.

„S-a pornit de la ideea ca afacerile lui să fie preluate în mod forțat, iar din cauza că Vitalie Eriomenco a refuzat să cedeze afacerile, au început arestările, maltratările și a fost deschis un dosar penal. Ca urmare, a fost nevoit să cedeze, semnând un act de renunțare la aceste întreprinderi”, a menționat juristul Alexandru Zubco, de la „Promo-LEX”.

Tudor Eriomenco, tatăl omului de afaceri, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că de mai bine de un an de zile cer de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova să ia atitudine asupra acestui caz, dar fără de succes.

Sora celui reținut, Ala Gherman, susține că în acești doi ani familia nu a avut acces la Vitalie, iar viața lui este în pericol în fiecare zi. De când se află în detenție, îi este refuzată asistența medicală, iar medicamentele transmise de către părinți nu ajung la el.

Rudele cer implicarea autorităților R. Moldova și solicită audiență la prim-ministrul Vlad Filat. În caz contrar, spun că vor intra în greva foamei în fața guvernului.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus