Timpul.md

Actualitate 15 Iunie 2018 | 12:16

Apa nu se scumpește! ANRE a refuzat majorarea cerută de Apă-Canal Chișinău – nu este justificată

Tarifele pentru apă și canalizare în Chișinău rămân aceleași. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a respins demersul companiei Apă-Canal Chișinău de majorare a prețurilor pentru serviciile sale, prestate populației, ca fiind nejustificat.

Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a explicat că motivul principal pentru care demersul furnizorului a fost respins este diminuarea tarifului pentru energie electrică. La fel, instituția nu a acceptat ca în tariful pentru apă să fie incluse și unele cheltuieli care nu au fost justificate.

”Componenta energiei electrice în tariful pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare este de 25 la sută și aceasta a fost diminuată cu câteva ore mai înainte. Al doilea element – ANRE a exclus din tarif componenta cheltuielilor pentru întreținerea rețelelor, introdusă anul trecut. Și asta pentru că investițiile planificate nu au fost efectuate”, a explicat Copaci.

În prezent, consumatorii casnici din Chișinău plătesc 10,69 de lei pentru apă și canalizare, în timp ce tariful pentru agenții economici sunt de 24,46 lei pentru un metru cub. Apă-Canal Chișinău a cerut majorarea tarifelor cu 10%.

 http://evenimentul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus