Actualitate

Apărarea lui Veaceslav Platon a cerut recuzarea judecătorului

Avocatul omului de afaceri a declarat că a depus în instanţă trei cereri privind înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest încă de la începutul lunii octombrie, însă examinarea acestora a întârziat, deşi legislaţia prevede că instanţa de judecată trebuia să le examineze în termen de 10 zile. În plus, avocatul susţine că judecătorul a emis o încheiere prin care a decis conexarea cererilor, deşi legislaţia procesual-penală nu prevede conexarea unor asemenea materiale.

„Am solicitat în instanţă ca acele trei cereri să fie examinate separat, individual cu fiecare argument expus de avocaţi. Respectiv, Veaceslav Platon a considerat că acest judecător îi încalcă flagrant drepturile din motivul că nu se prevede o conexare şi i-a înaintat o cerere de recuzare, dar a fost respinsă”, a mai declarat avocatul.

Veaceslav Platon a mai înaintat o cerere pentru a fi invitată mass-media să asiste la şedinţă, dar şi aceasta a fost respinsă. Ca rezultat, Veaceslav Platon a mai înaintat o cerere de recuzare a magistratului, care urmează să fie examinată ulterior.

Totodată, avocatul spune că în şedinţa de vineri, 21 octombrie, a fost examinată cererea procurorilor, depusă cu doar o zi mai devreme.

Adus la şedinţa de judecată, omul de afaceri a declarat pentru presă că „regimul Plahotniuc” este unul fascist şi el va omorî oameni. Totodată, Veaceslav Platon a declarat că nu se mai teme de nimic.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii offshore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior o parte a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Sursa: IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *