Timpul.md

Actualitate 19 Decembrie 2017 | 05:12

Apariția unui nou Ivan

Ivanii nu pier niciodată,  ei se transformă din larve în fluturi și zboară. Dar au o viață prea scurtă.  

În ultimul timp, tot mai des apare la ecranele TV un tip nou, cu o față, aparent, de intelectual. O nouă sculă a lui Dodon, care luptă pentru instaurarea socialismului în R. Moldova. Se numește Cornel Popovici. Cine-i și de unde e? Unde s-a școlit? S-ar putea de aflat, dar nu acesta este interesul nostru. Respectivul a apărut ca o umbră a lui Dodon și parcă l-a trecut pe planul doi pe acel Ivan Ceban, care era mereu lângă președintele (democratic ales).

Apariția lui Cornel Popovici nu este întâmplătoare, căci Dodon are nevoie de fețe noi, umane. Și acesta, deși exista în umbră, deodată a simțit nevoia să iasă la soare, căci doar la lumină poate face demagogie plină de minciuni. Își expune opiniile despre toate și despre toți: limba moldovenească să rămână în Constituție, școlile cu 30-35 de elevi să se redeschidă și multe altele. La un moment dat, el a deschis ochii tare, ca să vadă departe, spre viața noastră fericită în socialismul dodonist, și a strigat: „Să nu închideți școlile!” Cu elevi sau fără, important e să fie deschise. El vrea cluburi și școli, dar fără oameni, căci, după cum a reiterat profesorul Cornel Popovici, migrația este un fenomen moldovenesc. Oamenii pleacă „din cauza guvernului actual”, mai zice acesta, dar el minte. Mai grav este că o face în cunoștință de cauză.

La un moment dat, Cornel Popovici a citat din cineva: „Sunt țări bine guvernate și țări prost guvernate”. Este adevărat, dar patronul său, Dodon, a fost membru al guvernării comuniste. De ce atunci nu eram fericiți?

Știți de ce? Pentru că Dodon nu e omul nostru, el a fost și este omul Moscovei, iar Cornel Popovici este umbra omului Moscovei. Pentru că a vorbit cu mândrie despre Dodon și Consiliul său, care include „persoane și personalități de calitate înaltă”. Acesta păzește securitatea noastră și pregătește pentru anul 2018, care e Centenarul Unirii (la români), un Forum dedicat familiei, unde va participa și marele Kiril al Rusiei. Ce bucurie pentru cetățenii R. Moldova! De ce nimeni nu ne întreabă dacă dorim să-l vedem pe acest Kiril în casa și sufletul nostru? De ce Dodon nu organizează un nou referendum?

Nu știm cum Dodon l-a racolat pe Cornel Popovici, cu ce l-a cumpărat, cât a costat și ce scop are. Vom afla cumva, căci omul este necesar doar temporar, apoi se va duce de unde a venit...

C. Popovici despre gânditorul Dodon:
Dodon nu e împotriva UE!
Dodon vrea acord și cu CSI!
Dodon dorește să fim toți fericiți!
Dodon analizează totul, apoi vorbește!
Dodon vrea pace și prietenie cu rușii!

De fapt, dacă te uiți în jur ce se întâmplă, e vai de vecinii noștri. România mereu protestează, deci, românii nu-s fericiți. Ucraina trăiește în instabilitate (organizată de prietenii și frații lui Dodon și Popovici – rușii, din cauza că-s conduși din afară, adică de SUA și UE). Și numai R. Moldova e un fel de plai al echilibrului și fericirii, căci are demagogi și oameni provizorii ca acest Popovici Cornel, condus de bunul său învățător, Dodon Igor Nicolaevici.

Editorial de: Alexandra Tănase 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus