Timpul.md

Bună Dimineața 6 August 2014 | 07:36

Aplecați-vă, că de nu, poliția mă amendează!

S-a întâmplat în Chișinău, iar eu am fost martor. Săptămâna trecută, în unul dintre microbuzele de pe ruta 116, șoferul a umplut salonul până la refuz, iar la un moment dat a decis să scoată oamenii afară, pentru că, potrivit lui, pe traseu era poliția.

Microbuzul era arhiplin, oamenii stăteau practic într-un picior, iar alții încă încercau să intre. La un moment dat, cineva i-a dat de înțeles șoferului că pe drum este poliția. După acest semn a început comedia...

Șoferul s-a oprit la semafor și a strigat: dați-vă jos, toți cei care sunt în picioare coborâți din rutieră! La întrebarea călătorilor: "care este problema?", șoferul a răspuns: pe traseu este poliția și când o să vadă atâta lume, o să-mi pună o amendă că nu mă mai răsplătesc toată viața! Evident, nimeni nu a reacționat la țipetele șoferului isterizat și toți oamenii au rămas în microbuz. Și totuși cineva era gata să coboare și a cerut banii pentru călătorie înapoi, la care șoferul: te-am dus jumătate de drum, ce bani vrei de la mine? Prin urmare și acel biet voluntar a rămas în salon.

După câteva minute de pauză și așteptare, șoferul a pornit spre sectorul Ciocana. Pe drum, acesta se plângea că din cauza noastră (a călătorilor) va trebui să plătească amendă, iar el are acasă trei copii care trebuie hrăniți, soția îi este bolnavă și tot așa mai departe. La un moment dat, disperat că se apropie de echipajul de poliție, acesta a strigat foarte tare: aplecați-vă! Jumătate dintre călători s-au aplecat și așa șoferul a scăpat de amendă, copiii lui s-au ales cu mâncare, iar călătorii au ajuns la destinație vii, dar vătămați.

Morala fabulei pe care tocmai v-am povestit-o: lupul își schimbă părul, dar năravul ba!

Pentru că sunt curios, am și eu câteva întrebări:
1. Câtă minte trebuie să aibă un șofer de microbuz ca să-și dea seamă, după toate problemele din ultima perioadă, că nu trebuie să ticsească microbuzul?
2. Când vor începe călătorii să se respecte și nu vor mai urca în microbuze arhipline?
3. De ce poliția oprește microbuzele selectiv, când majoritatea șoferilor încalcă zilnic regulile de zeci de ori?
4. Unde sunt toate reformele pe care primăria capitalei le pune la punct de câteva săptămâni?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus