Atitudini

Apocalipsa cu Pasat şi Cantarean

Mai degrabă şi-ar aminti că el de mai mulţi ani pătează reputaţia clerului în timpul alegerilor. I-a susţinut pe Petru Lucinschi, pe Vladimir Voronin, dar aceştia n-au introdus religia în şcoală. Mai mult, după atâtea bătăi de clopote cu primul comunist, Voronin „al toată Moldova” n-a catadicsit ca fosta clădire a Seminarului Teologic (de la USM) să fie retrocedată Mitropoliei. Acest Cantarean l-a susţinut masiv pe liderul comuniştilor, dar îi pune beţe în roate lui Vlad Filat, care a făcut ca religia să fie introdusă în şcoală opţional. Varianta despre predarea obligatorie, susţinută în Rusia de patriarhul Kiril, dar şi de alţi înalţi stătători ai Bisericii Ortodoxe, a fost furată de Pasat, care vrea să facă mare tam-tam, dându-se drept alesul „forţei a treia”. Zău, miroase nu a religie, ci a ceea ce ar dori şi mititelul Putin – a Kârgâzstan…

În cazul Pasat, ruşii mizează pe prostia moldo-ivanilor, dar şi pe fanatismul unor preoţi ca Cibric, cei care, de fapt, fac aici jocul Moscovei, care întotdeauna a fost un fel de 666, joc în care l-au ucis pe Dumnezeu încă din timpul Rusiei bolşevice. Complicii lui Pasat vor să-l ucidă pe Dumnezeu în Basarabia, folosind numele Lui… Deci, cine spulberă ortodoxia în Basarabia, sectanţii sau mulţi dintre preoţii lui Vladimir?

Ionuţ Botnariuc

P.S. Să tulburi minţile oamenilor e mai uşor. Avem experienţa bolşevică, sovietică, a lui Voronin, NIT etc. Doi ani în urmă am văzut o bătrână (sătenii spuneau că-i cu frică de Dumnezeu) care „pupa” fotografia lui Voronin şi spunea că-i „bojika al nostru”. În altă parte (la Fântâna Albă, Edineţ), preotul spunea că nu-i va împărtăşi pe acei care nu vor vota partidul lui Voronin. Iată că, de la o vreme, chiar şi cel mai mare securist se declară drept un copil al lui Dumnezeu. Oare nu înţelegeţi că aceştia apropie Apocalipsa?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *