IT&C

APPLE a dezvăluit că a primit cel puţin 4.000 de cereri de informaţii de la administraţia SUA

Pe site-ul său de Internet, Apple a anunţat că autorităţile americane au emis până la 5.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, în perioada 1 decembrie 2012 – 31 mai 2013, vizând între 9.000 şi 10.000 de conturi.

Cererile erau în mare parte legate de anchete penale, căutare de copii sau de persoane dispărute atinse de boala Alzheimer, sau de prevenire a unor acte de sinucidere, a explicat Apple.

Fabricantul de iPhone-uri a precizat, de asemenea, că se angajează activ să protejeze viaţa privată a utilizatorilor săi şi oferă informaţii doar în baza unei ordonanţe a unei instanţe judecătoreşti. 

"Echipa noastră evaluează fiecare cerere, de la caz la caz, şi furnizează doar informaţiile strict necesare, în cazul în care apreciază că cererea este adecvată", a anunţat Apple.

Apple a precizat că unele căi de comunicaţie sunt protejate, precum mesajele via FaceTime şi iMessage, care pot fi citite doar de către expeditori şi destinatari.

Apple, Facebook, Microsoft şi mai mulţi alţi giganţi de Internet şi tehnologici se află în centrul atenţiei după ce săptămâna trecută a fost dezvăluit un vast program secret de supraveghere a Internului la nivel mondial care, insistă autorităţile americane, nu-i vizează decât pe străinii suspectaţi de terorism şi a permis contracararea unor atacuri teroriste.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *