Timpul.md

Actualitate 22 Martie 2019 | 14:57

Aproape 100 de angajați din sănătate și educație au beneficiat de credite pentru ”Prima Casă”

61 de profesori și 35 de angajați din sistemul de sănătate au beneficiat de credite ipotecare preferențiale, în cadrul programului ”Prima Casă”. În total, programul cuprinde deja 1700 de beneficiari. 

”La un an de la lansarea programului Prima Casă, 96 de profesori și medici și-au procurat propria locuință. Majoritatea dintre ei beneficiază de compensații la plata creditului, oferite de stat pentru bugetari și familiile care au copii. Ne dorim ca profesorii și medicii să rămână să lucreze aici, acasă”, a scris premierul Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

Programul „Prima Casă” a fost lansat în martie anul trecut de către Guvern. Acesta este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare.

Statul garantează 50 la sută din soldul creditului acordat. Costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei, iar rata inițială este de 10 la sută din preț. Bugetarilor statul le achită jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar familiilor care au copii, statul le compensează, în funcţie de numărul de copii, de la 10 și până la 100% din suma împrumutului.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus