Actualitate

Aproape 90 % din crucile funerare au fost demontate de pe marginea drumurilor

Au fost demontate în totalitate crucile funerare de pe drumurile din orașele Bălți, Fălești, Căușeni, Stefan Vodă, Basarabeasca, Chișinău, Criuleni, Hâncești, Nisporeni, Rezina Drochia, Glodeni, Soroca, Șoldănești, Strășeni și Ungheni. ASD precizează că, de pe traseele din UTA Găgăuzia, nu au fost demontate niciuna dintre crucile funebre.

Potrivit ASD, de pe marginea traseelor din Sângerei, Râșcani, Sănătăuca, au rămas de demontat a câte trei cruci, de la Cahul, Cantemir și Căinari – câte două. Câte șapte cruci mai rămân de scos de pe drumurile din Taraclia și Călărași, iar opt din Orhei. De pe traseele din Anenii Noi și Florești mai trebuie dezinstalate câte zece obiecte funerare.

La Edineţ au rămas de scos 19 cruci. Pe traseele din Dubăsari, Cimișlia, Dondușeni, Ialoveni și Telenești, au mai rămas de demontat câte 20 de însemne funerare. 25 de obiecte funebre rămân fixate pe drumurile din Ocnița, 40 la Leova și 45 la Briceni. Cele mai multe obiecte funerare fusese instalate pe drumurile din Ialoveni – 214, Fălești – 166, Ungheni – 157.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în august anul trecut, a emis un ordin pentru scoaterea tuturor crucilor și pietrelor funerare amplasate pe marginea traseelor. Termenul de executare a ordinului era de cel mult șase luni. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *