Actualitate

Aproape jumătate dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică

Comparativ cu situația din 2017, proporția celor care ar alege aderarea la UE a crescut cu 1,5 puncte procentuale. Crește, dar mai puțin, cu 0,3 puncte procentuale, proporția celor orientați spre Uniunea Eurasiatică.

În cadrul unui eventual referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la Alianţa Nord Atlantică (NATO), 19,4% din respondenți au declarat că ar vota pro, iar 59,6% – contra. 7,1% nu ar participa la vot, iar 5,3% nu știu ce reprezintă NATO. 8,6% nu au dorit sau nu au știut ce să răspundă. Comparativ cu 2017, proporția susținătorilor NATO este în descreștere cu 2,1 puncte procentuale.

Președintele Asociației Sociologilor și Demografilor, Victor Mocanu, a spus că datele arată faptul că există o relație directă dintre satisfacția cetățenilor legată de reformele implementate în Republica Moldova, cu direcția în care se dezvoltă ţara și vectorul geopolitic spre care se tinde.

Sondajul a fost efectuat în 91 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova în prima jumătate a lunii ianuarie, pe un eșantionul de 1783 de respondenți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *