Cultură

Aproape totul despre Grigore Vieru

Cred ca n-am gresit punand in fruntea acestor randuri titlul de mai sus, pentru ca tocmai asa mi se pare a fi revista „Limba Romana”, nr.1-4 din ianuarie-aprilie curent, revista de stiinta si cultura, editata cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Publicatia ne prezinta (in 416 pagini) aproape integral viata si activitatea literara a regretatului Grigore Vieru, care s-a trecut dintre cei vii exact in ziua de nastere a lui Eminescu si dupa o manifestare organizata la Cahul in memoria celui mai mare poet al romanilor.

„Grigore Vieru a fost unul dintre fondatorii si sustinatorii revistei noastre, unul dintre autorii ei consacrati, ceea ce ne-a determinat sa programam o editie speciala, avand drept obiectiv infatisarea figurii emblematice a poetului”, marturiseste in prefata publicatiei redactorul-sef, Alexandru Bantos. In acest scop, colectivul redactiei s-a adresat mai multor scriitori, critici literari, intelectuali de la noi si de peste hotare cu invitatia de a participa la elaborarea acestui numar de revista. Astfel, textele adunate aici constituie o sursa generoasa pentru a cunoaste ce a gandit si ce a scris Grigore Vieru despre limba romana si neamul romanesc, despre misiunea artei poetice in acest timp zbuciumat si plin de incertitudini.

Constantin Ciopraga, Alex. Stefanescu, Mihai Cimpoi, Spiridon Vangheli, Nicolae Dabija, Vladimir Besleaga, Ana Bantos, Daniel Corbu, Ion Hadarca – iata doar cateva nume de notorietate care ni-l prezinta pe Grigore Vieru – poetul si omul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *