Actualitate

Apropo de Visniovca si primarul ei

„Scrisori de dor…”, ca mijloc de lupta cu consatenii

Andrei Paslari, primarul satului Visniovca, este cunoscut cititorilor nostri. Acum cativa ani, TIMPUL a scris despre nelegiuirile comise de el pe cand era sef al Penitenciarului din Leova. In 2007, Paslari a fost ales in functia de primar pe listele Partidului Democrat, dar peste un an el a trecut in tabara comunistilor.

Potrivit lui Dumitru Tiron, presedintele gospodariei agricole din localitate, de cand a intrat in functie, Paslari a inceput sa aplice „legile” militaresti si politienesti, pe care le-a insusit la Penitenciarul din Leova si la Comisariatul raional de politie Taraclia, in fruntea caruia s-a aflat anterior. „Primarul nostru s-a transformat in autor de scrisori, de multe ori… anonime. Scrie la procuratura, la parlament, coruptie, politie – pretutindeni. Despre mine scrie ba ca vreau sa-l impusc, ba ca am privatizat ilegal cota valorica a taranilor, ba ca am furat un copil. Oamenii vin, verifica, se crucesc si, de obicei, pleaca, fara sa spuna nimic”, zice Dumitru Tiron.

Asa s-a intamplat si in aceasta primavara, cand la Visniovca au venit doi ofiteri de la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si a Coruptiei. Dupa ce, timp de doua zile, ei au verificat toata documentatia, cei doi ofiteri au sosit sa traga ultimele concluzii. Am mers de la sediul gospodariei la primarie, ofiterii urmand sa ne ajunga din urma. Dar n-au mai venit, asa cum la primarie n-a fost de gasit nici primarul Andrei Paslari, care stia de vizita lor. Secretara consiliului satesc, Elena Cebanica, ne-a spus ca el a plecat la Cantemir, iar de acolo – la Chisinau. Primarul a aparut abia dupa amiaza. A negat faptul ca scrie scrisori in instante: „Am scris mai inainte la procuratura. Ei au privatizat nelegitim Fabrica de uleiuri eterice din localitate, care costa opt-zece milioane de lei, cota valorica a satenilor… Dar TIMPUL, ca si multe alte publicatii, e un ziar mincinos!”, ne-a declarat Paslari, amenintandu-ne ca, daca-i vom publica fotografia, vom avea probleme.

Alexandru Ciubaciuc, fost presedinte al Comisiei de privatizare din localitate, ne-a spus ca fabrica a fost privatizata corect, inca in 1999. „Fabrica de uleiuri eterice nu functioneaza demult, deoarece uleiurile eterice care se produceau aici nu mai puteau concura pe piata”, a afirmat el. Tot dumnealui ne-a spus ca a vazut scrisoarea expediata la CCCEC, semnata de primarul Paslari. Solicitat de TIMPUL, presedintele raionului Cantemir, Andrei Malasevschi, ne-a spus ca l-a sfatuit de mai multe ori pe Paslari sa se lase de scris scrisori si sa se ocupe de primarie, insa acesta ramane a fi „neinduplecat si nespus de ambitios”. Ofiterii de la CCCEC asa si n-au mai revenit la Visineovca. Probabil, asteapta si ei rezultatul alegerilor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *