Timpul.md

Actualitate 21 Aprilie 2017 | 14:47

Aproximativ 700 de localități din 22 de raioane rămân fără curent electric

Aproximativ 700 de localități din 22 de raioane din Republica Moldova rămân fără curent electric, iar unele trasee naționale sunt blocate, informează autoritățile. Premierul Pavel Filip a convocat celula de criză creată în legătură cu situația excepțională din ţară, pentru a analiza evoluția măsurilor întreprinse de autorități.

În total, 33 de segmente ale traseelor naționale sunt închise, iar drumurile din sate sunt problematice. Este vorba, în special, despre traseele naționale Criuleni - Dubăsari, Cahul - Slobozia Mare - Vulcănești, Taraclia - Ceadâr Lunga și Cahul- Taraclia. În raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Comrat, Cahul, Cimișlia și o parte din raionul Hâncești, oamenii din localități nu au acces la centrele raionale.

Au fost înregistrate două accidete rutiere, cu implicarea unui microbuz cu elevi și a unui autobuz de rută pe drumul Dondușeni - Chișinău.

Ambele vehicule s-au răsturant, dar nu s-au înregistrat victime umane.

Opt persoane au fost traumatizate din cauza căderii crengilor și copacilor,iar una dintre ele este în stare gravă, fiindu-i traumatizate oasele bazinului. O persoană se presupune că ar fi fost electrocutată, dar informația nu a fost confirmată deocamdată, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliției, Alexandru Pînzari. În Chișinău sunt au fost doborâți 25 de stâlpi și câteva sute de cabluri electrice au fost rupte.

Premierul Pavel Filip a dispus deschiderea unui cont bancar pentru partenerii externi care sunt gata să ofere ajutor. El a menționat că există suficiente forțe pentru intervenție, fiind mobilizată Armata Națională și carabinierii, dar că este necesară o coordonare mai bună activităților de intervenție.

radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus