Timpul.md

Actualitate 25 Octombrie 2018 | 12:53

Argentina: Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva protestarilor anti-austeritate

Poliţia argentiniană a folosit gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă asupra manifestanţilor care au protestat miercuri în faţa clădirii parlamentului împotriva proiectului de buget pe 2019, transmite Reuters.

Proiectul prezentat de guvern prevede tăieri drastice de cheltuieli, menite să reducă deficitul bugetar al ţării.

Mii de persoane s-au adunat în faţa parlamentului, la apelul profesorilor, al unor organizaţii sociale şi grupări de stânga care se opun măsurilor de austeritate ale preşedintelui Mauricio Macri.

Grupuri mici de protestatari au aruncat cu pietre, beţe şi gunoaie asupra poliţiştilor, care au răspuns cu gloanţe de cauciuc şi au folosit garduri de metal pentru a controla mulţimea.

Aceleaşi măsuri de ţinere sub control a protestatarilor au fost utilizate la sfârşitul anului trecut când parlamentul a aprobat reduceri de pensii.

Legislatorii argentinieni au început miercuri discutarea viitorului buget al ţării. Preşedintele Macri are nevoie ca bugetul să treacă pentru a menţine planul său de ajustare economică şi a continua eforturile de relansare a economiei lovite de recesiune.

AGERPRES

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus